Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ευτυχώς που έχουμε την προεδρία της ΕΕ...

Αφού μας "βομβάρδισαν" τις τελευταίες μέρες για το πόσο "σκληρή" είναι η διαπραγμάτευση της τρόικας με την κυβέρνηση, που στην ουσία πρόκειται για ένα συνεχές "ναι σε όλα" που λέει με σιγανή όμως φωνή η κυβέρνηση. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η κυβέρνηση εναποθέτει πλέον τα πάντα σε μια πολιτική απόφαση της ΕΕ, που θα επιτρέψει την εκταμίευση των δόσεων που...
εκβιαστικά κατακρατούν.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν μπορεί να δεχτεί όλα όσα ζητεί η τρόικα, αν δεν θέλει να χάσει την εξουσία την επόμενη μέρα. Όσα έχει πει κατά καιρούς ο Σα(χλα)μαράς για δήθεν αναγνώριση από όλους των θυσιών του ελληνικού λαού, ότι αποδέχονται πλέον την επιτυχία της Ελλάδας με το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι η ανάπτυξη είναι ήδη εδώ, όλα αποδεικνύονται ότι είναι σαχλαμάρες του Σα(χλα)μαρά. Γι' αυτό εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μια πολιτική απόφαση.

Ο μονίμως υπερφίαλος και αμετροεπής Βενιζέλος, δήλωσε στην Ουκρανία ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να βοηθήσει την Ουκρανία με την τεχνογνωσία που απέκτησε για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Αυτή η τεχνογνωσία της 7χρονης ύφεσης, της επίσημης ανεργίας του 28%, της αποβιομηχάνισης, των κλειστών επιχειρήσεων και καταστημάτων, των ανθρώπων που πεθαίνουν προσπαθώντας να ζεσταθούν, των δραματικά μειωμένων μισθών και συντάξεων, αλλά την ίδια στιγμή και των ακριβών τιμών σε όλα τα προϊόντα.

Πρέπει να είσαι ο Βενιζέλος για να μπορείς να πεις αυτά τα πράγματα. Πρέπει να είσαι ο Βενιζέλος, για να επισκέπτεσαι την Ουκρανία για να στηρίξεις την ελληνική μειονότητα και να μη βρίσκεις μια λέξη να πεις για τους ναζιστές που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση της χώρας και οι οποίοι  επέβαλαν την απαγόρευση χρήσης άλλων γλωσσών από τα ουκρανικά, μεταξύ των οποίων είναι και τα ελληνικά.

Και όλα αυτά γίνονται ενώ έχουμε την προεδρία της ΕΕ. Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν δεν την είχαμε.

Από swell