Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τα ακριβά γούστα του Aνδρέα Ψυχάρη...

Ο "Μικρός πρίγκιψ", το παιδικό μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν Ντε Σαιντ-Εξυπερύ, είναι πολύ γνωστό για τις βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παραμέτρους του.

Για τον λόγο αυτό, κάθε μητέρα που σέβεται τον εαυτό της το αγοράζει στο παιδί της και μάλιστα του το διαβάζει στις πρώτες τάξεις του σχολείου.

 Ας θυμηθούμε την υπόθεση του παιδικού μυθιστορήματος. Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο, που έχει πάθει βλάβη, στην έρημο. Εκεί συναντά ενα ασυνήθιστο παιδί, τον Μικρό Πρίγκιπα, γνωρίζονται και γίνονται φίλοι.

Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά από το καινούργιο του φίλο. Ο Μικρός Πριγκιπας του διηγείται...
την επίσκεψη του σε άλλους πλανήτες, οπου συνάντησε ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους (ελάχιστους) περισσότερο ανθρώπινους.

Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει ενα χαρακτηριστικό: Δεν ξεχνάει ποτέ και με τίποτα τις ερωτήσεις που έχει υποβάλει, ενώ ο ίδιος, αντίθετα, δεν συνηθίζει να απαντάει στις ερωτήσεις των άλλων.

Ο Ανδρέας Ψυχάρης είναι ο "μικρός πρίγκιπας" στο κλεινόν άστυ των Αθηνών. Η Πλατεία Κολωνακίου και η γύρω δρόμοι μέχρι τη Βαλαωρίτου, όπου βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, από οπου ξεκίνησε, και την Πλατεία Συντάγματος, οπου βρίσκεται το Κοινοβούλιο, στα έδρανα του οποίου κατέληξε, είναι ο δικός του παιδότοπος και έρημος μαζί.

Το καθημερινό του σουλάτσο -περνά από το "Da Capo", κατηφορίζει την γνωστή πλατεία χαζεύοντας τις βιτρίνες, ενίοτε ψωνίζοντας από τα μαγαζιά ρούχα, αξεσουάρ, παπούτσια, γάντια, και κασκόλ - σπάει την ανία του ανθρώπου που κουράστηκε να γνωρίζει ματαιόδοξους ανθρώπους. Εξ ου και το φωτογραφικό ενσταντανέ του "Secret" από ενα από τα πλέον γνωστά καταστήματα με ακριβά είδη ρουχισμού, που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία του "μικρού πρίγκιπα" του Κοινοβουλίου.

Η αλήθεια είναι οτι στα ακριβά του ψώνια ο Ανδρέας Ψυχάρης προσπαθεί να πνίξει τον πόνο της απόρριψής. Βουλευτής, πρώην διπλωμάτης, κυρίως όμως ένας αδιόρθωτος bon viveur, φιλοδοξούσε να γίνει δήμαρχος σε αυτή την πόλη, θέλοντας να προσφέρει στους ανθρώπους της.

Διαβάστε παρακάτω, ολόκληρο το κείμενο από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:
Από nonews-NEWS