Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Πάτρα: θερίζει η πείνα στα σχολεία - 1720 μαθητές σε συσσίτια

ΑΛΛΟΙ 457 ΣΕ «ΛΙΣΤΑ» ΑΝΑΜΟΝΗΣ
Θερίζει η πείνα σε σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης αυτής περιοχής με περισσότερους από 1270 μαθητές να βιώνουν ημέρες επισιτιστικής ανασφάλειας.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 457 μαθητές σχολείων της Πάτρας βρίσκονται σε λίστα αναμονής για την ένταξή του σε πρόγραμμα επισιτισμού μαθητών.

Από το νομό Αχαΐας έχουν συμπεριληφθεί...
- στο πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ - 14 σχολεία από τα οποία τα 8 βρίσκονται μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα έχουν υποβάλει άλλα τέσσερα σχολεία.

Στην Πάτρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όπως και πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, εκδηλώνονται φαινόμενα επισιτιστικής ανασφάλειας  που μέχρι πρότινος αποτελούσαν χαρακτηριστικά των αναπτυσσόμενων χωρών. Η επισιτιστική ανασφάλεια υπό τη μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ανάπτυξη του παιδικού πληθυσμού της περιοχής.

Στους μαθητές των σχολείων της περιοχής οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρέχονται καθημερινά φρούτα, λαχανικά, αρτοποιήματα, και γαλακτοκομικά. Αυτά καλύπτουν το 24-31% των ημερήσιων αναγκών τους σε ενέργεια και το 53-64% των αναγκών σε πρωτεΐνες.

Από patrastimes