Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο μισθών – συντάξεων...

Τι προβλεπει το σχέδιο νόμου που κατατίθεται μέχρι το τέλος του μήνα στη Βουλή

Τη  δυνατότητα συμψηφισμού απαιτήσεων των πολιτών απʼ όλο τον δημόσιο τομέα με οφειλές τους προς όλο τον δημόσιο τομέα προωθεί η κυβέρνηση με το σχέδιο νόμου που θα καταθέσει τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου θα περιέχει και διατάξεις που θα προβλέπουν την αύξηση του ακατάσχετου ορίου των μισθών και των συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα, καθώς και ευνοϊκότερο τρόπο φορολόγησης των προς πώληση ακινήτων (φόρο υπεραξίας) καιθώς κα μειωμένα.
 Ειδικότερα το σχέδιο νόμου θα προβλέπει:...

1. Τη δυνατότητα συμψηφισμού απαιτήσεων των πολιτών απʼ όλο τον δημόσιο τομέα με οφειλές τους προς όλο τον δημόσιο τομέα θα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τις προσεχείς μέρες. Αυτό σημαίνει ότι θα συμψηφίζονται πάσης φύσεως απαιτήσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων από υπουργεία, ασφαλιστικά Ταμεία, νοσοκομεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και δήμους με οφειλές φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

2. Την αύξηση του ακατάσχετου ορίου μισθών και των συντάξεων από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ τον μήνα, ενώ καταργούνται οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι 500 ευρώ.

3. Τη μείωση των προστίμων στα 250 ευρώ από 1.000 ευρώ για τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας) και στα 500 ευρώ από 2.500 ευρώ το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας).

4. Την απαλλαγή από τον φόρο υπεραξίας των ιδιοκτητών που έχουν στην κυριότητά τους το προς πώληση ακίνητο πριν από το 1994. Δηλαδή το κριτήριο για την επιβολή ή μη του φόρου υπεραξίας δεν θα είναι η περίοδος κατοχής του ακινήτου, αλλά εάν αποκτήθηκε πριν ή μετά το 1994.

Από nonews-NEWS