Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μουρούτης θα μηνύσει και τον καρνάβαλο - Ανήκουστο: Ο Πρωθυπουργός καταθέτει αγωγή κατά του postin.gr!!!

Μόνο η αποδοχή του τριωδίου και του καρνάβαλου μπορεί να δικαιολογήσει αυτό το οποίο έχει συμβεί. Ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού στη Συγγρού απειλεί με μηνύσεις το site postin.gr, το οποίο πρώτο ανάρτησε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου και κάποιος πατρινός φαρμακοποιός, ο οποίος παρουσιάζει τρομερή ομοιότητα με τον Πρωθυπουργό, να χορεύουν σε πάρτυ μασκέ.

Το γεγονός ότι πολλοί μπερδεύτηκαν και θεώρησαν ότι ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν...
ανάμεσα σ΄εκείνους που διασκεδάζουν, εκνεύρισε κατά πως φαίνεται τον Γιώργο Μουρούτη, ο οποίος από το βράδυ της Τετάρτης άρχισε να απειλεί -κατά την προσφιλή συνήθειά του- μέσω facebook και twitter με αγωγές και μηνύσεις για δήθεν πλαστό βίντεο και συκοφάντηση του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως καταγγέλει το postin.gr, απέστειλε τα ξημερώματα της Πέμπτης mail, στο οποίο ανέφερε: "Το πλαστό και συκοφαντικό βίντεο που έχετε αναρτήσει βρίσκεται ήδη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ αύριο θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή στους διαχειριστές της σελίδας σας".

Είναι κάτι περισσότερο από προφανές ότι ο κ. Μουρούτης αγνοεί παντελώς την έννοια τόσο της συκοφάντισης, όσο και της πλαστότητας. Δεν ξέρουμε όμως τι στην ευχή τον ενόχλησε περισσότερο: το ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον Αντώνη Σαμαρά καρνάβαλο ή ότι δεν του άρεσε η στολή του σωσία του πρωθυπουργού;

Από το koutipandoras 

Ανήκουστο: Ο Πρωθυπουργός καταθέτει αγωγή κατά του postin.gr!!! 
Δεν το πίστευαν τα μάτια μας το e-mail που έφτασε στο postin.gr από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Γιώργο Μουρούτη, στις 2 τα ξημερώματα! Το email ανέφερε: «Το πλαστό και συκοφαντικό βίντεο που έχετε αναρτήσει βρίσκεται ήδη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ αύριο θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή στους διαχειριστές της σελίδας σας»!!!

Αρχικώς νομίσαμε ότι επρόκειτο για πλάκα και γι αυτό κάναμε το αυτονόητο: επικοινωνήσαμε με το Γραφείο του κ. Μουρούτη για να επιβεβαιώσουμε ότι πράγματι μας είχε στείλει το συγκεκριμένο απειλητικό μήνυμα και να διευκρινίσουμε περί τίνος βίντεο επρόκειτο.

Η ευγενική υπάλληλος που απάντησε στο τηλέφωνο επιβεβαίωσε την αποστολή του email από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και διευκρίνισε ότι επρόκειτο για το βίντεο από τον χορό της Καρναβαλικής Λέσχης όπου εμφανίζεται καρναβαλικά ντυμένος ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον Πρωθυπουργό και δια του στενού του συνεργάτη, μάς ειδοποίησε ότι μάς κατήγγειλε(!) στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον μας; Τον ενόχλησε ότι κάποια ενημερωτικά sites μπέρδεψαν κάποιον εμφανιζόμενο στο βίντεο (και συγκεκριμένα τον Πατρινό φαρμακοποιό κ. Γιώργο Χειλά) με τον Πρωθυπουργό και έγραψαν ότι στο Καρναβαλικό πάρτι συμμετείχε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως, το postin.gr που δέχθηκε την μήνιν του Πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, ουδέποτε ανέφερε ότι στο πάρτι ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς. Απεναντίας, μάλιστα επισήμανε το λάθος των άλλων sites, διευκρινίζοντας ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο, που είναι γεγονός που δε χωράει την παραμικρή αμφισβήτηση (το βίντεο έχει "γυρίσει" ο Χάρης Καραβαγγέλης).

Και σιγά το λάθος που έκαναν τα άλλα sites. Δηλαδή, τι θεώρησε τόσο προσβλητικό ο κ. Πρωθυπουργός; Ό,τι εμφανιζόταν να χορεύει μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου; Τόση αποστροφή πια, για τον παλιό του συμφοιτητή και πρώην αρχηγό του κόμματος με το οποίο συγκυβερνά;

Εκείνο όμως, που προκαλεί την μεγάλη έκπληξη είναι όταν διαπιστώνεις με τι ασχολείται το Γραφείο του Πρωθυπουργού την ώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα δεν έχει τι να κάνει τα ...λεφτά του πλεονάσματος!

Νυχτιάτικα, στις 2 τα ξημερώματα (!!!) στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε ένα περιφερειακό ενημερωτικό site, χωρίς καν να διαβάσουν τι γράφει. Έτσι, επειδή κάτι άκουσαν, ή κάτι τους είπαν. Αλήθεια, έτσι κυβερνάνε και τη χώρα; Με κάτι που άκουσαν ή τους είπαν;

Λοιπόν, περιμένουμε τον κ. Σαμαρά στα Δικαστήρια. Και του προτείνουμε όσα πάρει από την αγωγή που μας καταθέτει, να τα διαθέσει σε κάποια ΜΚΟ που ασχολείται με την ελευθερία του Τύπου. Όλο και κάποια τέτοια θα υπάρχει...

To απαντητικό email του postin.gr στον κ. Μουρούτη

"Καλησπέρα
ονομάζομαι Νεκταρία Ντούκα και είμαι διευθύντρια του postin.gr

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας στέλνω τα δύο και μοναδικά μέχρι αυτή τη στιγμή άρθρα που έχει αναρτήσει το postin.gr σχετικά με τον καρναβαλικό χορό της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας το 1989.


Όπως θα είχατε πληροφορηθεί εάν διαβάζατε τα εν λόγω άρθρα, το postin.gr όχι μόνο δεν ανέφερε ποτέ ότι εμφανίζεται σε αυτά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά επιπλέον επισημαίνει ότι κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν ανακρίβειες μπερδεύοντας τον πατρινό φαρμακοποιό Γιώργο Χειλά ο οποίος εμφανίζεται να χορεύει στο πάρτυ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Προσκεκλημένη σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να μιλήσω σχετικά με το βίντεο, διόρθωσα τους υπόλοιπους συναδέλφους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον εν λόγω φαρμακοποιό, ο οποίος μάλιστα όπως επιπλέον ανέφερα δεν μοιάζει ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την έκπληξη μου όταν στις 2 τα ξημερώματα έλαβα το παρακάτω απειλητικό email από τον προσωπικό λογαριασμό email του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Μουρούτη:

«Το πλαστό και  συκοφαντικό και  βίντεο που έχετε αναρτήσει βρίσκεται ήδη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ αύριο θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή στους διαχειριστές της σελίδας σας».
Προφανώς ο κ. Μουρούτης έστειλε το παραπάνω απειλητικό μήνυμα χωρίς να έχει καν διαβάσει το ρεπορτάζ του postin.gr

Ελπίζω ο κ. Μουρούτης να είναι περισσότερο προσεκτικός στο χειρισμό των υποθέσεων του πρωθυπουργού απ’ ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον εκπλήσσομαι από τον ζήλο που επιδεικνύει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε θέματα που άπτονται του …κοσμικού ρεπορτάζ, όταν η χώρα βρίσκεται σε τόσο δυσχερή θέση.

 Με εκτίμηση
Νεκταρία Ντούκα
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ"

Από  postin