Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι η μεγάλη έκπληξη λέει ο Στουρνάρας - Εικασίες απαντά η Eurostat

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης υποστήριξε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. «Όχι, έχουμε αρκετά χρήματα» ήταν η απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα, όταν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τον ρώτησαν αν η Ελλάδα θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης.

Στην ίδια συνέντευξη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, δηλώνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι πολύ υψηλό παρότι όπως λέει δεν μπορεί ακόμα...
να αναφέρει αριθμούς."Θα είναι μια μεγάλη έκπληξη. Όταν άκουσα για πρώτη φορά τον αριθμό, δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε χαρακτηριστικά. Εξίσου αισιόδοξος πάντως με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, δεν φαίνεται να είναι ο επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ ο οποίος μιλώντας στη Sueddeutsche Zeitung χαρακτήρισε ως υποθετικές τις δηλώσεις επιτυχίας της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με θετικούς αριθμούς του προϋπολογισμού του 2013  Δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους του 2013, ανέφερε τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου, όλα όσα λέγονται είναι καθαρές εικασίες.

Από  ertopen