Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ανεπίσημη διάψευση του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες

Πηγή του Ταμείου, υποστηρίζει πως δεν έχουν σχέση με το δημοσίευμα των FT 
Ανεπίσημα και ανώνυμα, για την ώρα, πηγή του ΔΝΤ, λέει ότι δεν προήλθαν από το Ταμείο, οι πληροφορίες που δημοσίευσαν οι FT για κεφαλαιακές ανάγκες 20 δις ευρώ των ελληνικών τραπεζών.

Τη μέθοδο της ανεπίσημης- ανώνυμης διάψευσης στο δημοσίευμα των Financial Times για τις ελληνικές τράπεζες, επέλεξαν από το ΔΝΤ, για την ώρα. Το ΔΝΤ δεν έχει σχέση με το δημοσίευμα των FT, σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται κεφάλαια 20 δις ευρώ, υποστηρίζει...
πηγή του ΔΝΤ.

Την πληροφορία αυτή, από την οποία προκύπτει ότι στελέχη του ΔΝΤ κρατούν αποστάσεις από το σχετικό δημοσίευμα, μετέδωσε με ρεπορτάζ του, ο ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Υπενθυμίζεται ότι το ρεπορτάζ των FT βασιζόταν σε πηγή του ΔΝΤ και η εντύπωση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαρρέει μία πληροφορία σε βάρος της Αθήνας για να ασκήσει πιέσεις, ήταν διάχυτη.

Οι πληροφορίες από την ΤτΕ και τις τράπεζες στην Αθήνα, κάνουν λόγο για κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών περίπου 5,5 δις ευρώ, σύμφωνα με τον έλεγχο της BlackRock. Σύμφωνα με την ίδια ανταπόκριση, το ΔΝΤ εκτιμά, πως η Ελλάδα έχει πάει καλά στα θέματα του ελλείμματος, αλλά «έχει καθυστερήσει πολύ» στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων.

Από enet