Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νεοναζί στην Ουκρανία. Τι κάνει η ελληνική προεδρία οεο;;;

Τι κάνει η αρμόδια ελληνική προεδρία της ΕΕ για την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας και την άνοδο στην εξουσία νεοναζί; Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, θα βγάλει κάποια ανακοίνωση της προκοπής εναντίον των νεοναζί της Ουκρανίας, την ώρα που εκεί διώκονται οι αριστεροί;

Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας διορίστηκε μέλος του φασιστικού κόμματος "Svoboda", της πολιτικής πτέρυγας του ένοπλου "Δεξιού Τομέα", ενώ την ίδια στιγμή νεοναζί με καλάσνικοφ στα χέρια αλωνίζουν ελεύθεροι το Κίεβο, ψάχνοντας για κομμουνιστές και φιλορώσους, απόλυτα υπερήφανοι, με τις σβάστικες και τις στολές των SS.

Στη φωτογραφία ο νέος πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσιένιουκ, χαιρετά ναζιστικά εν μέσω του ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος Σβόμποντα και του πυγμάχου Κλίτσκοφ.

Την ίδια στιγμή, Γερμανία, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι ευτυχισμένοι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ...
η ελληνική προεδρία (Σαμαράς και Βενιζέλος) δεν αρθρώνουν ούτε μια λέξη καταδίκης για την άνοδο των νεοναζιστών στην Ουκρανία, την ώρα που εδώ φυλακίζεται ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΧΑ.

Όμως, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ακούστηκε να καταδικάζει με έντονο τρόπο την άνοδο του νεοναζισμού στην Ουκρανία. Μόνο κάποιους προβληματισμούς εκφράζει. Προφανώς δεν θέλει να δυσαρεστήσει Γερμανία και ΗΠΑ, αναμένοντας να του επιτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα.

Από hassapis-peter