Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άρης και ο αντάρτης, η Πόπη και ο τρομοκράτης

Η παπαγαλίνη, ως γνωστόν, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να μπλοκάρει το νευρικό σύστημα, να δημιουργήσει δυσφορία και έντονο συναίσθημα κόπωσης. Υπάρχουν δε ενδείξεις πως στα δίποδα που καταναλώνουν παπαγαλίνη σε MEGA δοσολογίες φυτρώνουν τρίχες στην παλάμη. Οι σχετικές κλινικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη στα υπόγεια εργαστήρια του Μαξίμου και θα ανακοινωθούν μαζί με την έκθεση της Black Rock. Μέχρι τότε είναι μια καλή ευκαιρία για τον Γιάννη τον Στουρνάρα και το λεφούσι του να ξαποστάσουν στη ρούγα της ανάκαμψης του Σαλλάγατα. Στο μεσοδιάστημα οι ιθαγενείς θα έχουν να ασχολούνται με...
καθρεφτάκια «δημοτικές εκλογές», που παρέχονται τις τελευταίες μέρες άφθονα στα περίπτερα της επικράτειας… 
  • ΑΡΗΣ Ο ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΑΡΤΗΣ Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Προσέξτε φρασεολογία οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως σήμερα. Στα Νέα «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο Άρης και ο αντάρτης στη μάχη της Αθήνας», στην Καθημερινή «“Γαλάζιος εμφύλιος” στο Δήμο Αθηναίων – Χρίσμα σε Σπηλιωτόπουλο, αντάρτης ο Κακλαμάνης», στο Έθνος «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – Το χρίσμα στον Άρη, αντάρτικο από Νικήτα», στον Ελεύθερο Τύπο «Με στήριξη ο Άρης, “αντάρτης” ο Νικήτας».

Πιο χακί η Δημοκρατία με «Εμπλοκή και για την Αθήνα – Νικήτας και Άρης ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους χωρίς επίσημο χρίσμα» και φουλ κομματική του άσου η Αυγή «Στα δύο η Ν.Δ. και στον Δήμο Αθηναίων». Και εκεί που λες τι ξεφτίλα αυτή η επίκληση του Εμφυλίου και τα φθηνά λογοπαίγνια με τη «Μάχη της Αθήνας» και τον «Άρη», τσίμπα μια Εφημερίδα των Συντακτών να αναγγέλλει στο αριστερό κοινό της «ΝΕΟΣ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ – Μονομαχία Άρη-Νικήτα».

Θα έχετε ακούσει ουκ ολίγες φορές τις γνωστές νεοφαιοφιλελέρες του δημόσιου κορβανά και της απευθείας ανάθεσης να σκούζουν για μια τάχα ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς που μπορεί να έχασε στρατιωτικά τον εμφύλιο αλλά επικράτησε σε όλα τα άλλα. Από τα παραπάνω πρωτοσέλιδα καταλαβαίνει κανείς το εύρος και το βάθος της πολιτικής ανάλυσης του νεοφαιοφιλελέρα. Νομίζει ότι υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, επείδη βλέπει τις υποψηφιότητες του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Δήμο Αθηναίων και το μυαλό του κάνει συνειρμούς με τον Άρη Βελουχιώτη και τη Μάχη της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή που βγάζει με τον σωρό δημοσκοπήσεις για εθνική συνεννόηση, για εθνική συναίνεση, για νεο-κεντροαριστερο-φιλελευθερο-κέντρο και πατάρια-μάντολες της εθνικής μονταζιέρας, τη στιγμή που φτιάχνει σώματα ασφαλείας από τα σπλάχνα της σοβαρότερης Χρυσής Αυγής, τη στιγμή που έχει ξεσκιστεί στον αναθεωρητισμό βγάζοντας λάδι τους ταγματασφαλίτες, τη στιγμή που καταγγέλει την αριστερή πολεμική κατά του μνημονίου ως απόπειρα δημιουργίας εμφυλιοπολεμικού κλίματος, ο νεοφαιοφιλελέρας κάνει μασκέ-πλακίτσα με τα Δεκεμβριανά τύπου «ο Άρης και ο αντάρτης». Όχι, βέβαια, πως τον είχαμε για κάτι περισσότερο.

Κατά τ” άλλα, τα Νέα του Νεοφαιοφιλελέρα που σήκωσαν όσο περισσότερο μπορούσαν το θέμα «σταυροδοσία» -δηλαδή δύο μέρες- σήμερα ξεπετάνε το πρωτοσέλιδο με «ΔΗΜΟΣΙΟ Απειλούνται με έξοδο όσοι βρεθούν ότι διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά ή παράτυπες διαδικασίες – 49.000 υπάλληλοι στο μικροσκόπιο». Σοβαρά; Θα απολυθεί ο Πρετεντέρης από το Δημόσιο; Και οι Καψήδες; Και τα δόλια τα payroll που παθαίνουν τιλτ κάθε βράδυ στις 8;
  • ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
Έχουν πλάκα, πάντως, τα Νέα του Παπαγάλου. Αφού τιγκάρουν το πρωτοσέλιδο με μονταζιέρες κάθε βαθμού χυδαιότητας -π.χ. «“Σχέδιο Ομπάμα” για την Κύπρο», «ΣΥΡΙΖΑ Ο Βουδούρης ερεθίζει τώρα (και) τον Μανώλη Γλέζο»-, πετάνε κι ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ». Το άρθρο είναι αδιάφορο και κακογραμμένο ως συνήθως, ανάξιο λόγου (πλην του ενδεχομένου κάποιος δόλιος να καίγεται να μεταβιβάσει το μέγαρο και να ζορίζεται «εξαιτίας της αδράνειας κάποιων γραφειοκρατών»). Κρατάμε μόνο τον αριστουργηματικό τίτλο ως αντίδοτο των Νέων δια πάσα νόσον και πάσα μ@λακία και φτιάχνουμε ένα μικρό κουίζ:

Κάποιος πρέπει να τους πει να κάνουν τη δουλειά τους. Ποιος κάποιος;
Α. Οι 58
Β. Οι Πενήντα Οκτώ
Γ. Οι πενηνταοκτώ
Δ. Οι ὀκτὼ καὶ πεντήκοντα
Ε. Όλοι οι παραπάνω

Καμία δουλειά, βεβαίως, δεν είναι ντροπή. Ούτε του λακέ, ούτε του πρακτορίσκου, ούτε του σφουγγοκωλάριου. Αρκεί να δηλώνονται τα έσοδα από παπαγαλική δραστηριότητα.
  • ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΔΕΚSHΑΣ
Καμία δουλειά, βεβαίως, δεν είναι ντροπή. Ούτε του λακέ, ούτε του πρακτορίσκου, ούτε του σφουγγοκωλάριου. Αρκεί να δηλώνονται τα έσοδα από παπαγαλική δραστηριότητα.
  • ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΔΕΚSHΑΣ
 «ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Οι Βρετανοί θέλουν να παντρεύονται στην Κεφαλλονιά» και ταυτόχρονα «ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΛΟΥΝΕΪ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» και ταυτόχρονα «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ Ο Οικονομίδης για τη “Χρυσή Άρκτο”, η Πόπη τα φλας στο κόκκινο χαλί» και ταυτόχρονα «Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ MERCEDES – TI ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ».

Προσέξτε αντίληψη. Κάθε είδηση όπως παρουσιάζεται από την φυλλάδα, εμπεριέχει ταυτόχρονα το πραγματικό γεγονός και ένα άλλο που είναι άσχετο με την ουσία του πρώτου και εξυπηρετεί μόνο το λαϊφστάιλ: Καταστροφή σεισμών – Κοσμοπολίτικοι γάμοι, Κλοπή αρχαίων μνημείων – Χολιγουντιανός σταρ, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου – Πόπη Τσαπανίδου, Τρομοκρατία – Mercedes. Πραγματικότητα: Η Κεφαλονιά και ο κόσμος της υποφέρουν από την καταστροφή των σεισμών που αποτελειώνουν το έργο των μνημονίων, τα μάρμαρα του Παρθενώνα παραμένουν στο Λονδίνο και το Μουσείο της Ακρόπολης χάσκει σαν χώρος εκδηλώσεων για να κάνει παρέλαση η εγχώρια διαπλοκή, μια ελληνική ταινία διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και διεκδικεί τη Χρυσή Άρκτο, αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση σε μια περίοδο που η κυβέρνηση πασχίζει να αναδείξει ως μείζον το θέμα της τρομοκρατίας.

Ελεύθεροι Τύποι της Συγκυβερνήσεως:
  • Μπράβο-μπράβο στην Κεφαλονιά μας, έρχονται οι Εγγλέζοι και παντρεύονται και διαφημίζουν το νησί που τόσο το έχει ανάγκη.
  • Μα, ναι! Το άλλο το άκουσες; Αυτός ο γιατρός που έπαιζε παλιά στην τηλεόραση…
  • ….
  • Έλα μωρέ, αυτός ο γκριζομάλλης που διαφημίζει τους καφέδες! Ο… Κούνι; …Κλούνι;
  • Ο Κλούνεϊ! Τζον Κλούνεϊ!
  • Τζορτζ νομίζω λέγεται, όπως και να “χει, ο Κλούνεϊ λέει να γυρίσουν τα μάρμαρα.
  • Φάτε την Άγγλοι, παλιοπουσταράδες.
  • Έεετσι, έτσι, βεντούζα. Ας έρθουν μετά στην Κεφαλονιά να παντρευτούν να δούμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο. Η νύφη;
  • Βε-ρί-κο-κόοο!
  • Χαχα! Και το άλλο το καλύτερο, διάβαζα η Πόπη έσκισε στο Βερολίνο.
  • Γιατί, τι έγινε;
  • Μια ταινία λεει, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά ρε φίλε, ωραία η Πόπη.
  • Α, γι” αυτό έλειπε απ” την εκπομπή! Και είπα τη διώξανε κι απο “κει τα κουμούνια;
  • Φιλαράκι, θα τρελαθούν οι Γερμαναράδες, θα γλυκαθούν και άντε μετά να τους διώξει ο Αντώνης.
  • Κάτω τα χέρια από την Ποπάρα ρε!
  • Παίζει στην ταινία.
  • Κάθε μέρα παίζει!
  • Όπα ρε μαμιά, βάστα. Να δεις που τώρα θα λυσσάξουν περισσότερο. Αυτός ο Μαζιώτης έριξε ρουκέτα στη Mercedes.
  • Τον έχεις δει τον Μαζιώτη; Ένας καράφλας δεν είναι;
  • Όχι ρε, βαψομαλλιάς είναι, δεν τον είδες στις φωτογραφίες.
  • Τον μπερδεύεις με τον άλλο τον γιο του παπά….
  • Α, ναι. Τον Ξηρό πως τον λένε.
  • Καλά τους έκανε. Όλοι οι μερσεντεδάκιες θέλουν ξύλο. Προχθές τον έσβησα έναν με το τούρμπο.
  • Εντάξει, δεν μασάμε, ο Σαμαράς θα καθαρίσει. Δεν βλέπεις πως μπαγλαρώνει τις αριστερές αδερφές μία-μία. Να δεις που θα τους γαμήσουμε στις εκλογές και θα πουν κι ευχαριστώ που τους κάναμε ανθρώπους. Να μάθουν να σηκώνουν κεφάλι τα τσουτσέκια. Μαζιώτηδες, Τσίπρες, Ξηροί, όλοι στη μπουζού.
  • Άντε γεια!
  • Άντε γεια!
Όλοι αυτοί θα σοβαρευτούν όταν πιάσουν στα χέρια τους κάτι σοβαρότερο, όταν τους δοθεί η χρυσή ευκαιρία. Και Καθημερινή έχω να στη τυλίξω τη γλώσσα. Στέλνει τα Νέα αδιάβαστα. Φρέσκια γλώσσα, πρώτο πράγμα, καθαρισμένη. «“Αγκάθι” με την τρόικα οι ομαδικές απολύσεις – Οι δανειστές πιέζουν για νομοθετική ρύθμιση». Πες το, Χριστιανέ μου, να διαβάζουμε από την πηγή κατευθείαν. Η τρόικα ζητάει απολύσεις και οι παπαγάλοι παίρνουν θέση για το φαγοπότι. Εκεί που είχαν αποτρελαθεί με τις κόκκινες γραμμές, όλο το λουμπεναριό του Μνημονίου ονειρεύεται τώρα κόκκινα χαλιά.

Σύντροφος Κέιν από unfollow