Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κεφαλλονιά

Νέος ισχυρός σεισμός αναστάτωσε τα ξημερώματα την Κεφαλλονιά. Πληροφορίες για τραυματίες. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 6,1 Ρίχτερ και το Γεωδυναμικό στα 5,7 Ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε τα ξημερώματα τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 5.10 τα ξημερώματα 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 6,1 Ρίχτερ και το Γεωδυναμικό στα 5,7 Ρίχτερ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου στο Ληξούρι Διονύσης Μαρκάτος σημείωσε στον ΣΚΑΪ ότι μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί τέσσερα άτομα με ελαφρούς τραυματισμούς, ενώ σημείωσε πως...
το κτίριο του νοσοκομείου δεν έχει υποστεί καμία ζημιά.

Υπάρχουν και κάποιοι μικροτραυματισμοί που προκλήθηκαν στην προσπάθεια να βγουν από το σπίτι ή από πτώσεις αντικειμένων.

Λόγω του νέου ισχυρού σεισμού δεν θα ανοίξουν τα σχολεία. Ο δρόμος Αργοστόλι - Ληξούρι είναι κλειστός λόγω κατολίσθησης, ενώ πρόβλημα παρουσιάζεται στις συγκοινωνίες σε ορεινά χωριά του Ληξουρίου.

Ο σεισμός είχε περίπου το ίδιο επίκεντρο με τον πρώτο σεισμό, την περασμένη Κυριακή.

Από τον ίδιο εστιακό χώρο ακολούθησε και μια δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών στις 5.16 το πρωί.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στο νησί, έκανε λόγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για μια ισχυρότατη δόνηση και κάλεσε τους κάτοικους να βγουν από τα σπίτια τους.

Ζημιές στο λιμάνι και το ξενοδοχείο Ληξουρίου

Στην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Ληξουρίου έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια ενώ κατέρρευσε ο εξωτερικός μαντρότοιχος του τοπικού νοσοκομείου, δυσχεραίνοντας την πρόσβαση στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου.

Αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ζάκυνθο που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερα αισθητός έγινε ο σεισμός και στην Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σεισμική δόνηση ξύπνησε τους κατοίκους σε Πάτρα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι, Πύργο, Κάτω Αχαΐα, Ναύπακτο και άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν είχαν αναφερθεί μέχρι και τις 5.30 τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Από news247



Άντε να βγάλεις άκρη πόσο ήταν ο σεισμός