Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μουρούτης αντιρατσιστής

(κλικ για μεγέθυνση)
Η «λαμπρή» και, προπάντων, «αριστερή» επιλογή του Σύριζα να θέσει ως υποψήφιό του για την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας τον Θ. Καρυπίδη, έναν δημοσιογράφο που έχει κατά καιρούς εκφραστεί με εθνικιστικά και ξενοφοβικά σχόλια στο δημόσιο λόγο του, έκανε τον Γιώργο Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου τύπου του Σαμαρά, να μεταμορφωθεί στο twitter σε έναν φλογερό Μάρτιν Λούθερ Κινγκ της Νέας Δημοκρατίας…

Ποιας Νέας Δημοκρατίας; Εκείνης της...
Νέας Δημοκρατίας που έχει κάνει τη λέξη «λαθρομετανάστευση» συνώνυμο της «εθνικής γενοκτονίας». Της Νέας Δημοκρατίας που ο πρόεδρός της υπόσχονταν προεκλογικά να «ανακαταλάβει τις ελληνικές πόλεις από τους λαθρομετανάστες» και να διώξει τα αλλοδαπά νήπια από τους παιδικούς σταθμούς. Της Νέας Δημοκρατίας που οι σύμβουλοί της στο υπουργείο Εσωτερικών (για θέματα ιθαγένειας και μετανάστευσης) προτρέπουν σε βία κατά μεταναστών και αντιφρονούντων και εμμέσως προτείνουν συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Της Νέας Δημοκρατίας που βουλευτές της αποκαλούν τη Χούντα «επανάσταση». Της Νέας Δημοκρατίας που στις αντιμεταναστευτικές της ημερίδες συνεργάζεται ακόμα και με πρώην πρωτοκλασάτους χρυσαυγίτες. Μιλάμε δηλαδή για εκείνη τη Νέα Δημοκρατία που έκανε βιτρίνα και φωνή της όλον εκείνο τον ακροδεξιό περιθωριακό συρφετό του ΛΑ.Ο.Σ. και του «Δικτύου 21» και που στο τέλος κατέπεσε στην ηθικής υποστάθμης κατάντια να διαχωρίζει τους μετανάστες σε «καλής» και «κακής ποιότητας».

Κοντολογίς, βλέποντας τον Μουρούτη, ειδικά τον Μουρούτη, να ασκεί ανθρωπιστικού τύπου κριτική από τα αριστερά, αυτομάτως, η επόμενη φαρσοκωμωδία που περιμένεις στη ζωή σου είναι να τον δεις σε αντιμνημονιακή πορεία, αγκαζέ με Σαμαρά, Στουρνάρα και Άδωνη, να διαδηλώνουν όλοι μαζί κατά της τρόικας και των τραπεζών. Οι εκλογές είναι κοντά, τα καρναβάλια κοντύτερα, και φέτος, όπως όλα δείχνουν στο γραφείο Τύπου του Σαμαρά, δεν πρόκειται να τελειώσουν την Καθαρά Δευτέρα.

SPY Jungle Report από unfollow