Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Πλήγμα για τη δημοκρατία το πραξικόπημα στην ΕΡΤ

Ο  αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ3, είναι αγώνας για τα εργασιακά τους δικαιώματα, την προστασία των δημόσιων αγαθών και τη δημοκρατία, τόνισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΑΠΘ με τίτλο: «Ανοιχτή Ελεύθερη ΕΡΤ. Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας».

«Το μαύρο στην ΕΡΤ εντάσσεται στο πλαίσιο της επίθεσης που δέχονται τα δημόσια αγαθά (πανεπιστήμια, νερό, Χαλκιδική κ.ά.). Ξεπουλάνε την Ελλάδα», τόνισε μεταξύ άλλων...
ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος.

Για πραξικόπημα έκανε λόγο ο πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, παραλληλίζοντας την ΥΕΝΕΔ του υπουργείου Στρατιωτικών επί δικτατορίας, με τη ΔΤ του υπουργείου Οικονομικών της σημερινής κυβέρνησης.

«Σύγχρονους Νέρωνες», χαρακτήρισε τους εμπνευστές του «μαύρου» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, η καθηγήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας - ΜΜΕ του ΑΠΘ Σοφία Καϊτατζή-Γουϊτλοκ.

Στον αγώνα των εργαζόμενων - απολυμένων της ΕΡΤ, που διατηρούν ανοικτή την επικοινωνία και παραμένουν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 Θανάσης Βικόπουλος και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, όπου προβλήθηκαν video από την ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας» και από τον οκτάμηνο αγώνα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ3, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Θ. Τοσουνίδης.

Από egnatiapost