Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Νέα δίωξη για τον Κάντα... Ομολόγησε άλλες 250.000 ευρώ για εξοπλισμό αεροσκαφών...

Νέες διώξεις ασκήθηκαν από τους Εισαγγελείς διαφθοράς στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, με αφορμή παράνομες αμοιβές που εντοπίστηκαν στην υπόθεση σύμβασης για την προμήθεια ραντάρ από την βραζιλιάνικη εταιρεία EMBRAER, έργο στο οποίο ανάδοχος ήταν η σουηδική εταιρία ERICSSON.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά τον ήδη προφυλακισμένο, πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας Αντώνη Κάντα και τον αντιπρόσωπο της βραζιλιάνικης εταιρίας στην Ελλάδα Χρήστο Τούμπα και η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση ανατέθηκε...
στην ανακρίτρια Διαφθοράς Βασιλική Μπράτη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, λόγω της εμπλοκής στην ερευνώμενη σύμβαση, της ERICSSON, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους ανακριτές Διαφθοράς, Σουηδοί Εισαγγελείς προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη νέα υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος και αναμένεται ότι θα σταλεί επισήμως αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα από την Σουηδική Δικαιοσύνη ώστε να διακριβωθεί αν υπάρχει ποινική εμπλοκή που να αφορά την Σκανδιναβική χώρα.

Η νέα δικογραφία που σχηματίστηκε με στοιχεία που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, αφορά σύμβαση για την προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που υπογράφηκε το 2001. Αντίτιμο της προμήθειας ήταν ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ και ο εν λόγω εξοπλισμός θα τοποθετούταν σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145.

Στοιχεία για την φερόμενη δωροδοκία στην επίμαχη προμήθεια είχε δώσει απολογούμενος ο Αντώνης Κάντας, ο οποίος φαίνεται να ομολόγησε πως ο, συγκατηγορούμενος του πλέον στην υπόθεση Χρήστος Τούμπας, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που αντιπροσώπευε την βραζιλιάνικη εταιρία, του είχε πει να ενεργήσει ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα για τα 4 ραντάρ.

Ο Α. Κάντας φέρεται να υποστηρίζει πως τελικώς εμβάστηκαν σε λογαριασμούς του συνολικά 250 χιλιάδες ευρώ ως δώρο, για την αγορά των ραντάρ από την EMBRAER...

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από nonews-NEWS