Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Χριστόδουλος Ξηρός speaking

Ηγετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσω βίντεο και επιστολής. Το ελεύθερο μέλος της 17Ν καλεί σε αντάρτικο πόλεων τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του ένοπλου αγώνα ενώ υποσχέθηκε να γ@μής€ι και τους δημοσιογράφους  τους οποίους αποκαλεί γνωστούς κροκόδειλους, απατεώνες και φερέφωνα των δανειστών. Χατζηνικολάου, Ευαγγελάτος και Πρετεντέρης μαλώνουν ποιος θα πρωτοσυναντήσει τον Χριστόδουλο Ξηρό. Ο Θέμος Αναστασιάδης κώλωσε.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι...
δεν σχολιάζει δηλώσεις τρομοκρατών και ειδικά του Χριστόδουλου Ξηρού στον οποίο κρατάει μούτρα επειδή την κοπάνησε από τη φυλακή. Στη συνέχεια έδωσε εντολή να διπλασιαστεί η προσωπική του φρουρά για παν ενδεχόμενο.

Σχεδόν αμέσως με τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ θέση πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία απαιτεί να επιστρέψει ο Χριστόδουλος Ξηρός στη φυλακή διότι από τη μέρα που δραπέτευσε έχει κλειστεί στο σπίτι και δεν μπορεί να πάει ούτε σε μια δεξίωση. Φοβάται ακόμα και τον μπαμπά της.

Από την άλλη, τα Μπακογιαννόπαιδα δεν βλέπουν με κακό μάτι μια τρομοκρατική επίθεση εναντίον της μαμάς Μπακογιάννη. Δεν ξεχνούν ότι κάπως έτσι φτιάχτηκε και η μαμά τους. Και αν τους κάτσει;

Ο υπουργός δικαιοσύνης δεν θέλησε να απαντήσει στον Χριστόδουλο Ξηρό αλλά αρκέστηκε να πει ότι οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Για την ώρα πάντως η δικαιοσύνη παραμένει βουβή στο πλαίσιο του σημερινού Συντάγματος, των σημερινών νόμων και των σημερινών θεσμών. Αν αποφασίσει να  μιλήσει, σταματημό δεν θα ‘χει.

(Η δικαιοσύνη δεν αποτελεί ιδέα του Πλάτωνα, μια ιδανική και αντικειμενική αρχή. Αποτελεί ανθρώπινη συνιστώσα, εξαρτώμενη από το υποκείμενο. Σήμερα, με την παρούσα δικαιοσύνη ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μας κυβερνάνε, αύριο με άλλη δικαιοσύνη μπορεί να μας χαιρετάνε πίσω από τα κάγκελα.)