Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Kυβέρνηση «σαμποτέρ»... «Πόλεμος» στα βουνά για τις κεραίες της ΕΡΤ

Σε εξέλιξη σχέδιο για νέο «μαύρο»
Εντολή για «κατέβασμα» των πομπών των Περιφερειακών ΕΡΑ, έλαβαν τεχνικοί του μορφώματος της ΔΤ. «Συναγερμός» στις τοπικές κοινωνίες.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης υπήρξε "συναγερμός", από την έγκυρη πληροφορία ότι τεχνικοί της λεγόμενης ΔΤ έχουν εντολές για κατέβασμα πομπών της ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα. Ακολούθως έπεσε "μαύρο" στην ΕΡΑ Κέρκυρας, αμέσως μόλις τελείωσε η τηλεοπτική μετάδοση (μέσω ertopen) της "Πρωινής Ενημέρωσης", για να επακολουθήσει σε όλη την Ελλάδα, όπου...
υπάρχουν Περιφερειακές ΕΡΑ, κινητοποίηση και ενεργοποίηση και φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Ακολούθως το σήμα της ΕΡΑ Κέρκυρας "επανήλθε", χωρίς να είναι γνωστό με ποιό τρόπο και από ποιούς. Ήδη προετοιμάζονται αντιδράσεις τόσο των εργαζομένων στην ελεύθερη ΕΡΤ, όσο και συνδικάτων. Στον προηγούμενο κύκλο επιδρομών στα βουνά, είχαν χρησιμοποιηθεί υπόδικοι για εκβιασμούς, άνθρωποι της νύχτας, ιδιώτες αγνώστων στοιχείων και προέλευσης και αστυνομικές δυνάμεις.

Με ανακοίνωσή της, υπό τον τίτλo "Ετοιμάζονται να φιμώσουν τις τελευταίες ελεύθερες φωνές‏", η ΠΟΕΣΥ αναφέρει:

"Σάλος ξέσπασε σήμερα στο δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο μετά από κυβερνητική εντολή στους τεχνικούς της «Δ.Τ», υλοποιώντας τα σχέδια του «ειδικού διαχειριστή» Γκίκα Μάναλη, να κατεβάσουν τους τελευταίους πομπούς της περιφέρειας, της ελεύθερης δημόσιας ενημέρωσης, από τους οποίους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να μεταδίδουν τις ποιοτικές και αντικειμενικές εκπομπές τους. Έτσι, μετά την αστυνομική κατάληψη του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα πανελλαδικά, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ενημέρωσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει τη νέα αντιδημοκρατική πρόθεση της κυβέρνησης να φιμώσει τις ενοχλητικές φωνές με στόχο να μονοπωλήσει τα ερτζιανά η κυβερνητική προπαγάνδα. Ταυτόχρονα η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι όταν έχουν παρέλθει επτά μήνες από το μαύρο στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση κρατά σε ομηρία τους εργαζόμενους και δεν τους καλεί να παραδώσουν τον μεγάλης αξίας εξοπλισμό, με τον οποίο είναι χρεωμένοι.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μία ακόμη ενέργεια φίμωσης της περιφέρειας, ολοκληρώνοντας την επιχείρηση διακοπής της ελεύθερης δημόσιας ενημέρωσης. Επίσης καλεί τις Ενώσεις Τύπου, τους βουλευτές, τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, τα συνδικάτα, τους καθημερινούς ανθρώπους και όλους τους εργαζόμενους να κινητοποιηθούν άμεσα και αποφασιστικά, για την αποτροπή της νέας αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής ενέργειας".

Νάσος Μπράτσος από enet