Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Αλεπού στη Συγγρού

Οριστική κατέστησε ο Γ.Γ. της Ν.Δ., Παπαμιμίκος, δηλαδή το οργανάκι του Σαμαρά, την απόφαση του κόμματος να μην δώσει χρίσμα σε υποψηφίους στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτά ξεκαθαρίστηκαν με σχετικές δηλώσεις στη Ναυτεμπορική (την οποία να μου θυμίζετε να διαβάζω περισσότερο, ειδικά τώρα που πληροφορούμαι ότι καταργείται η υποχρέωση της δημοσίευσης ισολογισμών των ανωνύμων εταιρειών…).

Είναι περισσότερο από προφανές ότι η ρηξικέλευθη αυτή προεκλογική γραμμή έρχεται σε επίρρωση της ακάματης βεβαιότητας του Πρωθυπουργού ότι το κόμμα του ανακάμπτει (μαζί με τη χώρα, φυσικά) και, άρα, πέραν πάσης αμφιβολίας θα σαρώσει στις κάλπες του Μαΐου. Οπότε, σου λέει: Γιατί να κάθομαι εγώ ν’ ασχολούμαι με κουκιά ψιριμπασήδικα και να υποδεικνύω αυτοδιοικητικούς υποψηφίους, όταν μάλιστα έχω σώσει την Ελλάδα και...
για χάρη της όλη την Ευρώπη;

Ιδού, κυρίες και κύριοι, ο δροσερός αέρας του αδιαφιλονίκητου νικητή. Πάρτε ένα μάθημα μεγαθυμίας και ανοιχτών οριζόντων από έναν γεννημένο ηγέτη. Δείτε με τι πρωτοφανή άνεση περιφρονεί τις μικροκομματικές επιδιώξεις. Θαυμάστε πόσο τολμηρά σπάει τα κομματικά δεσμά. Απολαύστε τον που λυτρώνεται απερίσπαστος από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Χαρείτε που παραμερίζει την αναχρονιστική χειραγώγηση. Καρπωθείτε που αφήνει επιτέλους την κοινωνία ελεύθερη.

Αδέσμευτη, λοιπόν, και αυτή θα ψηφίσει. Και την επομένη ο Σαμαράς θα επικροτήσει τα αποτελέσματα –όποια κι αν είναι αυτά. Όχι, φυσικά, μόνο και μόνο επειδή είναι υπόδειγμα δημοκράτη. Αλλά διότι τίποτε δεν θα τον εμποδίσει να τα γράψει ταυτοχρόνως στα παλιά του τα παπούτσια. Ούτε καν η συνείδησή του, όπως συμβαίνει πάντοτε με τον άνθρωπο που παριστάνει τον υπεράνω, όταν δεν τον παίρνει· και νομίζει ότι έτσι περνιέται για αλεπού, λες κι άλλοι δεν έχουν ακούσει τίποτε ποτέ για κρεμαστάρια.

Από sotosblog