Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Συγχαρητήρια έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, στον Γερμανό πρέσβη για τις προσπάθειές του να εξαγοράσει τους συγγενείς θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής με υποτροφίες κι υποσχέσεις για εμπορικές σχέσεις, ώστε να παραιτηθούν από τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Η τοποθέτησή του υφυπουργού κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Ν. Μαριά, για τις πολεμικές αποζημιώσεις είναι δηλωτική για την «ένταση» με...
την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να «διεκδικήσει» τις αποζημιώσεις.

«Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων δεν σχετίζεται και δεν πρέπει να σχετίζεται ούτε με τις στρατηγικές σχέσεις που έχουμε με τη Γερμανία ούτε με τη δημοσιονομική κρίση και το πρόγραμμα προσαρμογής» σημείωσε ο Δ. Κούρκουλας επαινώντας «τις πολύ θετικές ενέργειες της Γερμανικής Πρεσβείας και του Γερμανού Πρέσβη να προωθήσει συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας». Ο υφυπουργός Εξωτερικών συνέχισε τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «επειδή υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα δεν θα πυροβολήσουμε τα πόδια μας», σε μια εμφανώς κακή επιλογή λέξεων, δεδομένων των χιλιάδων εκτελέσεων Ελλήνων από τα κατοχικά στρατεύματα.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι όλες οι κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης που απαρίθμησε ο υφυπουργός (στέλεχος τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΠΟΛ.ΑΝ.) μόνο για το «θεαθήναι» γίνονται, αφού η κυβέρνηση θεωρεί το μείζον ζήτημα δικαιοσύνης που αποτελούν οι πολεμικές αποζημιώσεις, μια «εκκρεμότητα», προφανώς δυσάρεστη καθώς ενοχλεί τον φίλο μας τον Γερμανό πρέσβη που ανατρέχει την Ελλάδα μοιράζοντας καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.

Κ. Π.
Από avgi, μοντάζ Γρέκι