Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

"Ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός σας εύχεται κακό ψόφο"

Καθώς οδηγούσα προχθές στη λεωφόρο Κηφισού, το μάτι μου αναγκαστικά έπεσε πάνω στη φωτεινή επιγραφή, που έχει τοποθετηθεί από την Τροχαία για να ενημερώνει -υποτίθεται- τους οδηγούς για πιθανούς κινδύνους που θα συναντήσουν παρακάτω.
Αμ δε! Η πινακίδα έγραφε: "Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός σας εύχεται καλή χρονιά".
(είναι κι αυτός ένας κίνδυνος και από αυτή τη σκοπιά μπορεί να δικαιολογηθεί η πράξη)
Αντιδρώ γελώντας και μονολογώντας διαολοστέλνω, ενώ γυρίζω στο συνοδηγό και του λέω "κοίτα ένα μ@λάκα! Κοίτα ρε τι κάνει ο καραγκιόζης!" κι εκείνος μου απαντά...
"γιατί ρε; ποιος είναι αυτός;"
Μετά απ' αυτή τη, σύντομη μα χρήσιμη, χρήσιμη στιχομυθία, αρχίζω και σκέφτομαι πως πράγματι δεν είναι και τόσο δεδομένο ότι ο καθένας ξέρει ποιος είναι ο περιφερειάρχης.

Ποιοι τον ξέρουν, άλλωστε, αν εξαιρέσουμε μερικούς καμένους σας και μένα που ασχολούμαι με τα πολιτικά;
Και γιατί να τον ξέρουν;
Τον ξέρουν όσοι χρειάζεται.
Τον ξέρει ο Μπόμπολας, λόγου χάρη.
Αυτός τον χρειάζεται και τον ξέρει.
Και αντιστρόφως.
Με τόσα έργα που 'χει η Αττική και τόση δύναμη που 'χει ο εθνικός μας σταρ της εργολαβίας, είναι λογικό να γνωρίζονται.
Τον ξέρει ο αδελφός του Σαμαρά. Ναι, αυτός που είναι πρόεδρος σε μερικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων αι το Κολλέγιο Αθηνών, απ' όπου απέλυσε την καθηγήτρια που έπιασε το γιο του αδέκαστου πρωθυπουργού να αντιγράφει.
Είναι αυτός που ω; πρόεδρο; του Μπενάκειου Ιδρύματος πήρε 11,5 εκ. ευρώ για... μερεμέτια!
Μα από ποιον άλλον; Απ' τον Σγουρό! Από κει γνωρίζονται μάλλον...
 
Τον ξέρουν και μερικοί άλλοι. Όσοι χρειάζεται.
Κι η WADA (World Anti-Doping Agency) ίσως να τον ξέρει.
Με τόσα αλογίσια αναβολικά που ήταν ποτισμένοι οι εθνικοί μας αρσιβαρίστες που μας κουβάλησε ο αξιότιμος κ. Σγουρός για να πουλήσει μούρη η "ισχυρή Ελλάδα" της δεκαετίας του '90, είναι λογικό να τον γνωρίζει κι αυτή.
Αφού συνελήφθησαν σχεδόν όλοι ντοπαρισμένοι, μπορεί και να αναρωτήθηκε κάνας Χριστιανός "ρε συ, τί τους συνδέει όλους αυτούς τους ντοπαρισμένους;"
Μία απ' τις πιθανές απαντήσεις θα ήταν "ο Γ. Σγουρός, μπάρμπα!"

Ο Γ. Σγουρός, λοιπόν, αυτό το καμάρι της ελληνικής δημόσιας ζωής που έχει φέρει τόσες επιτυχίες στο Ελλάντα, εξασφάλισε όπως φαίνεται τη στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τη διεκδίκηση της επανεκλογής του στην Περιφέρεια Αττικής.
Και είπε ο ανθρωπάκος να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια από τις φωτεινές επιγραφές της Τροχαίας.
Ο συγκεκριμένος, βέβαια, κυνηγάει ανηλεώς όποιον (δε γουστάρει) τολμήσει να σηκώσει καμιά διαφημιστική ή προεκλογική πινακίδα στο δρόμο.
Εξαιρείται όποιος έχει τα μέσα για να διαφημιστεί, ακόμη κι απ' τα όργανα της Τροχαίας.
Θα μπορούσε βέβαια να προσθέσει ένα σλόγκαν στο τέλος του ροζ χαρτιού στις κλήσεις της Τροχαίας που κοτσάρονται στα παρ-μπριζ του κόσμου που παρκάρει ο αυτοκίνητό του οπουδήποτε στην Αθήνα (αφού παντού είναι παράνομη η στάθμευση).
Ή θα μπορούσε να γράφει Γ. Σγουρός στη διαγώνια ζώνη των τροχονόμων, ούτως ώστε η διαφήμιση να είναι αποδοτική και το βράδυ αφού ως γνωστόν οι τροχόμπατσοι φωσφορίζουν τα βράδια.

Ο Γ. Σγουρός λοιπόν, αυτή η μεγάλη προσωπικότητα της δημόσιας ζωής, αυτός ο αδέκαστος εκπρόσωπος του "καλού ΠΑΣΟΚ" (διότι το "κακό ΠΑΣΟΚ", όπως ξέρουμε κι έχουμε εμπεδώσει, έχει πάει στο ΣΥΡΙΖΑ- μην τα λέμε και τα ξαναλέμε συνέχεια), πιστός στα ιδανικά και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης, κατεβαίνει για περιφερειάρχης με τη στήριξη των κομμάτων των κατασχέσεων σπιτιών, της ανεργίας και του 25ευρω στα νοσοκομεία.
Επομένως, θα μπορούσε να γράφει από δω και μπρος στις πινακίδες της Τροχαίας:
"ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός σας εύχεται κακό ψόφο!"
Έτσι θα παρουσίαζε σαφέστερα τους βασικούς άξονες της υποψηφιότητάς του και θα έδειχνε πως οι εκλεκτοί του Μπόμπολα, μπορεί να μην έχουν συνείδηση, αλλά τουλάχιστον έχουν χιούμορ.
Και είναι στο χέρι των κατοίκων της Αθήνας και του Πειραιά να του επιστρέψουν ολόψυχα την ευχή.

Μαζεστίξ από τοίχο-τοίχο...