Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Κατάσχεση της γαϊδουριάς

Η είδηση μας έρχεται από τη Μυτιλήνη και από το radiolesvosnews.gr. Μια 62χρονη γυναίκα με πολλά προβλήματα υγείας έλαβε ειδοποιητήριο για την κατάσχεση του σπιτιού της επειδή χρωστά στην εφορία το εξωφρενικό ποσό των 540 ευρώ. Τα τζιμάνια του ελληνικού κράτους και οι ευγενικές καθαρές ψυχές των τραπεζών εντόπισαν τον μεγάλο φοροφυγά στο πρόσωπο της κυρίας Ευστρατίας Δουκέλλη η οποία λαμβάνει σύνταξη 340 ευρώ ενώ...
το παιδί της παλεύει για την απεξάρτησή του έχοντας ενταχθεί στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ…

Η ίδια περιγράφει στο UNFOLLOW την κατάσταση του σπιτιού της : «Είναι ένα παλιό μικρό σπίτι γεμάτο υγρασία. Πριν από δέκα χρόνια το κληρονόμησα από τη μητέρα μου και έπρεπε να αποδώσω για φόρο κληρονομιάς 130-140 ευρώ. Είμαι πολύ φτωχή. Το ποσό αυτό με τις προσαυξήσεις και τα χαράτσια έφτασε στα 540 ευρώ. Με τη σύνταξη που παίρνω πρέπει να βοηθήσω και το παιδί μου. Τι να πρωτοκαλύψω;»

Ο κίνδυνος της κατάσχεσης εν τέλει αποσοβήθηκε. Το «μέγαρο» της κυρίας Δουκέλλη θα παραμείνει εν τέλει στην ιδιοκτησία της χάρις στην ευαισθητοποίηση ενός συμπολίτη της, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να καταβάλει εκ μέρους της το οφειλόμενο στην εφορία ποσό.

Κυρία Δουκέλλη μου, αν σας λέγανε Πέτρο Κωστόπουλο και είχατε πρωινή εκπομπή στο Mega ουδεμία όχληση θα είχατε υποστεί. Αν ακόμη καλύτερα ήσασταν το Μega ή ο Πήγασος ή ο ΔΟΛ, παρότι επιχειρήσεις φαλιρισμένες όλες, οι συστημικές τράπεζες θα είχαν σπεύσει προς δανεισμό σας…

Εν τω μεταξύ, οι τράπεζες ως φαίνεται δεν έχουν ενημερωθεί για την ισχύ του Νόμου 4224/2013 που αφορά στην (μερική ) απαγόρευση των πλειστηριασμών. Έτσι απαιτήθηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή ο οποίος απευθύνει σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Στη σύσταση τονίζεται ότι διαπιστώθηκε ύστερα από καταγγελίες οφειλετών ότι οι τράπεζες αρνούνται την αποδοχή των υπεύθυνων δηλώσεων, όπως προβλέπονται στο άρθρο 2 του Ν 4224/2013.

Τι προβλέπει το άρθρο 2; «Την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών, που χρησιμεύουν ως κύρια κατοικία… εφόσον η αντικειμενική αξία του ακινήτου δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ… Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης του πλειστηριασμού οι οφειλέτες έχουν υποχρέωση υποβολής στον δανειστή με κάθε πρόσφορο μέσο υπεύθυνης δήλωση του ν 1599/1986… Σε περίπτωση μη τήρησης της υποχρέωσης της παρούσας υποπαραγράφου μέχρι την 31.1.2014… αίρεται για τον συγκεκριμένο οφειλέτη και τη συγκεκριμένη οφειλή η απαγόρευση πλειστηριασμού».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή ζητά από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών να παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί στις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις προκειμένου οι δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του νόμου.

Ντίνα Ιωακειμίδου από unfollow

Κατάσχουν σπίτι για 540 ευρώ στη Μυτιλήνη! 
Το ελληνικό κράτος σώθηκε! Θα κατάσχουν το σπίτι της συμπολίτισσας μας Ευστρατία Δουκαρέλλη η οποία χρωστάει στην Εφορία το τρομερό ποσό των 540 ευρώ!

Κι όλα αυτά την ημέρα που ανακοινώνονται συλλήψεις μεγαλόσχημων παραγόντων της χώρας που εξαπάτησαν το ταχυδρομικό ταμιευτήριο με 500 εκατ ευρώ.
Αλλά η κα Δουκαρέλλη ατύχησε. Έχει μια μικρή σύνταξη, είναι άρρωστη και με κλάματα ζητάει μια μικρή βοήθεια.
Το ελληνικό κράτος την…βοήθησε αρκετά. Καιρός να την βοηθήσουμε κι εμείς.

Ρεπορτάζ στο πολυθεματικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης Μυτιληνης

radiolesvosnews