Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα ξύλου από ΜΑΤ σε εκπαιδευτικούς

ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΚΛΟΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης είπαν ότι είχαν προφορική εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να μην επιτραπεί στους εκπαιδευτικούς να διαδηλώσουν 
Τα ΜΑΤ τραβούσαν και έσερναν γυναίκες στο οδόστρωμα
Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση από τα ΜΑΤ στα Τέμπη εναντίον των εκπαιδευτικών, με ένα σπασμένο χέρι, του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ Γρηγόρη Καλομοίρη, ξύλο και σπρωξίματα σε εκπαιδευτικούς, και τη Λάρισα οχυρωμένη πόλη.

Σύμφωνα με τους αγνώστων στοιχείων επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, με προφορική εντολή του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας απαγορεύτηκε, δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες, η πραγματοποίηση διαδήλωσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Η πρώτη ήταν την ημέρα της φιέστας για...
την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση στην Αθήνα.

Το περασμένο Σάββατο τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους εκπαιδευτικούς από όλη τη χώρα να συναντηθούν στα Τέμπη, και συγκεκριμένα στα διόδια Πυργετού, για να πραγματοποιήσουν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στη Λάρισα κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών. Τη συγκέντρωση διοργάνωνε το «συντονιστικό καθηγητών σε διαθεσιμότητα», ενώ κάλεσμα συμμετοχής είχε απευθύνει και η ΟΛΜΕ.

Το ραντεβού των εκπαιδευτικών είχε οριστεί για το μεσημέρι του Σαββάτου. Μόλις όμως έφτασαν στα διόδια Πυργετού, τόσο όσοι έφτασαν από τη βόρεια Ελλάδα όσο και αυτοί που έφτασαν από το Νότο, βρήκαν μπροστά τους 8 διμοιρίες των ΜΑΤ που εμπόδισαν τα λεωφορεία τους να συνεχίσουν και να φτάσουν στα διόδια Πυργετού.

«Τα ΜΑΤ μάς περίμεναν», λέει στην «Ε» η πρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης Ελένη Ζυμβρακάκη. Οπως λέει, με το που έφτασαν τα λεωφορεία με τους εκπαιδευτικούς, περικυκλώθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ και περιπολικά που τους έκλεισαν το δρόμο και δεν τους άφησαν να συνεχίσουν ούτε πεζή. «Ζητήσαμε να περάσει μια αντιπροσωπεία μας για να συναντηθεί με τους συναδέλφους που είχαν έρθει από τη νότια και την κεντρική Ελλάδα, αλλά δεν μας επέτρεψαν ούτε αυτό».

Οταν ρώτησαν γιατί, οι επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης απάντησαν ότι είχαν προφορική εντολή από τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να μην τους επιτραπεί επιτραπεί να διαδηλώσουν. Οταν οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν τα στοιχεία των επικεφαλής των ΜΑΤ, αυτοί αρνήθηκαν να τα δώσουν.

Στην προσπάθειά τους οι εκπαιδευτικοί να προχωρήσουν προς τα διόδια Πυργετού δέχτηκαν χημικά και σπρωξίματα από τα ΜΑΤ, χτυπήματα, κλοτσιές, ενώ τραβούσαν και έσερναν γυναίκες στο δρόμο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τα ΜΑΤ έριχναν αφειδώς χημικά, ξύλο και κλοτσιές στους εκπαιδευτικούς και από τις δύο πλευρές των διοδίων Πυργετού. Αστυνομικοί των ΜΑΤ χτύπησαν τον αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη, με αποτέλεσμα να του σπάσουν το χέρι, ενώ δέχτηκε και κλοτσιά στο πόδι με αποτέλεσμα να αιμορραγεί.

Ο Γρ. Καλομοίρης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας και αποχώρησε το βράδυ.

Υστερα από την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που υπέστησαν από τα ΜΑΤ, οι εκπαιδευτικοί από τη βόρεια Ελλάδα μπήκαν στα λεωφορεία και αποχώρησαν, αλλά πάλι με τη συνοδεία λεωφορείων των ΜΑΤ και περιπολικών, που τους είχαν σε στενό κλοιό, μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπαιδευτικοί της Λάρισας πραγματοποίησαν τελικά πορεία στους δρόμους της πόλης χωρίς να δεχτούν άλλη επίθεση από τα ΜΑΤ. Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μην μείνει άνεργος κανένας εκπαιδευτικός και να μη μείνουν τα σχολεία και οι μαθητές χωρίς καθηγητές.

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ sakisapostolakis0@gmail.com
Από enet

Σχετικο: Τα ΜΑΤ εναντίον των εχθρών του κράτους, εκπαιδευτικών.