Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ανόητοι Μίδες

Τούτα τα σκάνδαλα δε κάνουν εντύπωση,αυτά γίνονταν συνεχώς όλο το προηγούμενο διάστημα ας μην εθελοτυφλούμε. Απλά ποτέ δε τα ακουμπούσε κανείς,στη παντοδυναμία κάποιων δε μπορούσε κανείς να τολμήσει να φέρει τη παραμικρή ένσταση ή και καταγγελία.

Το άσχημο και το εξωφρενικό είναι ότι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους,είναι απόλυτα κρυστάλλινοι και διαυγείς επειδή η αλήθεια τους λάμπει και το μαχαίρι έμπαινε πάντα στο κόκαλο.

Το λυπηρό επίσης κι αυτό είναι τελικά το πολύ άσχημο ότι υποτίθεται ορκίστηκαν να υπηρετήσουν αυτή τη πατρίδα, αλλά πώς υπηρετείς αυτή τη πατρίδα όταν τη ληστεύεις...
εν γνώσει σου, την λεηλατείς και τη προδίδεις με τις πράξεις σου?

Και αλήθεια, πώς το αντέχεις να βλέπεις γύρω σου να απλώνεται η δυστυχία,εσύ να πλούτισες επειδή έτυχε να εισχωρήσεις μέσα στα πλοκάμια της εξουσίας και να ζεις πλουσιοπάροχα γνωρίζοντας ότι ήσουν κι εσύ μέτοχος της λεηλασίας?

Τί κέρδισες από μια ελάχιστα βραχύβια ευμάρεια όταν τα πάντα καταρρέουν γύρω σου, θα αγγίξει και σένα όχι τόσο η φτώχεια όσο η αδέκαστη νέμεση που πλησιάζει. Ούτε περισσότερη ομορφιά, ούτε περισσότερο ύψος θα σου προσθέσουν, ακόμη κι αυτή η υποτιθέμενη ευμάρεια είναι άδηλη, ανά πάσα στιγμή θα σε χτυπήσει ο θάνατος, η αρρώστια, ο πόνος και τότε να δεις πόση ασφάλεια και προστασία θα σου παρέχουν τα κλεμμένα.

Μπορεί να σου δοθεί χρόνος, να δεις και εγγόνια, δισέγγονα και τρισέγγονα αλλά δε θα πάει πολύ μακριά η βαλίτζα, η νέμεση ποτέ δε ξεχνάει, κάποτε θα απαντήσει σε ανύποπτο χρόνο την ώρα που θα νομίζεις ότι όλα πάνε καλά και βαίνουν αίσια.

Πόσες ιστορικές οικογένειες επιβίωσαν στην ιστορία, ελάχιστες, και πόσοι άνθρωποι του παρελθόντος διάσημοι και ξακουστοί συνεχίζουν τη φύτρα τους , ελάχιστοι!

Από paraventos