Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Διαφωνία ανακριτή - εισαγγελέα για τον Κοντομηνά

Διαφωνούν ανακριτής και εισαγγελέας για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος απολογήθηκε το πρωί της Τρίτης για την υπόθεση με τα επισφαλή δάνεια που χορήγησε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής Γ. Ανδρεάδης πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγυηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του ενώ η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου πρότεινε την προφυλάκισή του.

Τη διαφωνία θα άρει εντός 24ωρών...
το συμβούλιο πλημμελειοδικών.

Ο επιχειρηματίας απολογήθηκε από την ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Κατέθεσε υπόμνημα και για περίπου μία ώρα απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή.

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως, εταιρείες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά έλαβαν από το ΤΤ δάνεια συνολικού ύψους 110,5 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου του 2008 και Ιανουαρίου του 2012, χωρίς να τηρηθούν οι βασικές αρχές τραπεζικής πρακτικής ενώ τα ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που ορίστηκαν στις συμβάσεις με το τραπεζικό ίδρυμα.

Τη Δευτέρα, απολογήθηκε επί έξι ώρες ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες εις βάρος του και έθεσε στη διάθεση του δικαστικού λειτουργού τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Ο κ.Βαρότσης-αμέσως μετά- αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα ο Άγγελος Φιλιππίδης κατέθεσε αίτηση με την οποία ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών προκειμένου να εκδοθεί στην Ελλάδα.

Newsroom Enet