Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η πολύ ανάπτυξη, σε μαστουρώνει!

Μαζεύτηκαν όλα τα καλά παιδιά στο Μέγαρο μαζί με τα αρχι-καλόπαιδα, για να μας πουν για μία ακόμα φορά ότι όλα θα πάνε καλά.

Ο Αντωνάκης είπε ότι η υγεία είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής και είναι για τη κυβέρνηση κυρίαρχη προτεραιότητα. Στόχος τους είναι ο Έλληνας να έχει όλες τις βασικές υπηρεσίες υγείας στην περίθαλψη, στη διάγνωση, στα φάρμακα, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση.

Όποτε ακούω τον Σαμαρά να επαναλαμβάνει τις εξαγγελίες του Ζαππείου, καταλαβαίνω και...
τη συνέχειά τους. Όσο για τις βασικές υπηρεσίες υγείας κλπ, μάλλον θα εννοεί:

«Σε είδαμε κε ασθενή (διάγνωση), πάρε ένα γενόσημο (φάρμακο), άντε στο κρεβατάκι σου που έχει ζεστούλα και πες στη γυναίκα σου να σου κάνει καμιά εντριβή (Θεραπεία-αποκατάσταση) και όλα καλά».

Αν είναι να περιμένουμε την ανάπτυξη και μέσω της υγείας, ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Ο Βενιζέλος είπε τα πολύ γνωστά πια «έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν, κάποιοι άλλοι φταίνε και τώρα πρέπει να αλλάξει η Υγεία» Αυτοί οι «άλλοι» είναι σαν τους «γνωστούς αγνώστους» που τα σπάνε και σπάνια την πληρώνουν…

Στην εκδήλωση ήταν και ο Ευρωπαίος επίτροπος Αντόνιο Μποργκ (έφυγε ευχαριστημένος) και όλοι μαζί ευχαρίστησαν τον μπουμπούκο για αυτά που κάνει στο Υπουργείο του. Έδωσαν μία ακόμα παράσταση και πέρασε ευχάριστα η μέρα τους.

Όλοι αυτοί πάντως καλά περνάνε, βρίσκονται πότε-πότε και αρχίζει ο ένας να φτιάχνει τον άλλον ψυχολογικά με όμορφα λόγια, πετάνε και κάποιες -θεωρητικά πιασάρικες-  ατάκες και συνεχίζουν τη πολιτική τους μαστούρα.

Στο έργο Τιτανκός, βλέπουμε την ορχήστρα να παίζει και το πλοίο να έχει πάρει τη γνωστή πορεία του. Κάτι ανάλογο κάνει και η Κυβέρνηση και έχουμε έλλειψη από σωσίβια.

Από Ούτε λόγος