Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ποιος είναι πραγματικά ο Χάρης Τομπούλογλου!

Το διπλό επώνυμο, η εσωκομματική ομάδα στην ΟΝΝΕΔ και η νίκη απέναντι στον Βαρβιτσιώτη

Ο Χάρης Τομπούλογλου-Λεωνιδόπουλος υιοθετηθείς,  από κάποια θεία του για περιουσιακούς λόγους υπήρξε για μια δεκαετία ένας ισχυρός παράγοντας στο χώρο της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ βέβαια. Επανειλημμένα δημοτικός σύμβουλος στη περιοχή του στη Ν. Φιλαδέλφεια, υποψήφιος δήμαρχος το 1994 όπου θα χάσει για λίγες δεκάδες ψήφους φτάνει στο απόγειο της εσωκομματικής του δύναμης την...
πενταετία, 1995-2000.

Το 1996 είναι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών και να και σχετικά άγνωστος καταφέρνει να συγκεντρώνει 26.000 σταυρούς. Θερμός υποστηρικτής του Κώστα Καραμανλή στην εσωκομματική σύγκρουση για την μετά Εβερτ εποχή σχηματίζει την δική του εσωκομματική ομάδα στην ΟΝΝΕΔ τους λεγόμενους, όπως ήταν γνωστοί στην ΟΝΝΕΔ «Τόμπηδες» τους οποίους χρηματοδοτεί προσωπικά σχηματίζοντας ένα πανίσχυρο εσωκομματικό στρατό στη Β' Αθηνών.

Τα λίγα στελέχη που στέκονται απέναντι του θα υποστούν τις φοβερές συνέπειες της οργής του, αλλά και της τότε ισχύς του. Το 2000 ο Καραμανλής προκηρύσσει εσωκομματικό δημοψήφισμα για τις υποψηφιότητες της ΝΔ στη Β' Αθηνών. Ο νεόκοπος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μοιάζει το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά, λογαριάζει χωρίς τον Χάρη Τομπούλογλου, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του. Ο Τομπούλογλου θα κατακτήσει την πρώτη θέση,  ενώ τη δεύτερη θα την πάρει με τη στήριξη του Π. Καμμένου μια νεαρή δικηγόρος από την Αγ. Βαρβάρα η Κατερίνα Παπακώστα. Ο Μιλτιάδης θα έρθει τρίτος και καταϊδρωμένος.

Ο Τομπούλογλου μοιάζει βέβαιο ότι θα κατακτήσει πια αυτό που θέλει την βουλευτική έδρα της Β' Αθηνών. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές θα ξεσπάσει ένα τεράστιο σκάνδαλο.  Θα διαπομπευτεί όσοι λίγοι και θα αποκλειστεί τελικά από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Το 2004 θα επανακάμψει δριμύτερος και παρ ότι έχει απολέσει την δύναμη του, θα συγκεντρώσει 27.000 σταυρούς. Το 2010 θα επιχειρήσει να εκλεγεί πάλι δήμαρχος στο διευρυμένο δήμο Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα, μοιάζει να μπορεί να το κάνει αλλά ο ξαφνικός θάνατος του βασικού του αντιπάλου Αποστολάκη θα προκαλέσει συσπείρωση γύρω από το πρόσωπο της χήρας του που τελικά θα επικρατήσει.

Το 2014 αν και οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν φαβορί το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε γύρω από το όνομα του φαίνεται πως κλείνει οριστικά το κεφάλαιο πολιτική για ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα στα νεοδημοκρατικά στέκια...

Από parapolitika