Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Το νέο ΠΑΣΟΚ (συριζα) έτοιμο να δεχθεί τον Γιωργάκη! Με αντάλλαγμα την είσοδο του συριζα στη Β' διεθνή; Γιάννης Δραγασάκης: "Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου..."

Τον παρεξηγήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου
Σ
ε συνέντευξή του στο left.gr, ο βουλευτής, υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δραγασάκης, είπε: «Αδικούμε λίγο τον Γιώργο Παπανδρέου. Είχε πει το ‘υπάρχουν λεφτά’ με την έννοια ‘πού πάνε τα λεφτά’. Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως «αυτό τότε είχε μια λογική» επειδή η κυβέρνηση είχε τότε -με παράδειγμα το έτος 2008- να διαχειριστεί περίπου 60 δισεκατομμύρια ευρώ, οπότε το θέμα ήταν πού θα πάνε αυτά τα λεφτά, πού θα χρησιμοποιηθούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Δραγασάκη, τον αδικήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τον παρεξηγήσαμε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δηλαδή, το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα-υπόσχεση του Γιώργου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ το 2009 που οδήγησε σε μια νίκη του ΠΑΣΟΚ με 44% και περισσότερες από 3 εκατομμύρια ψήφους ήταν...
μια παρεξήγηση.

Κι αυτό, όλως περιέργως, ο κ. Δραγασάκης το κατάλαβε και νιώθει την ανάγκη να το δηλώσει το 2013.

Και αθωώνει τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον άνθρωπο που οδήγησε -μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και τον Κώστα Σημίτη- την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στην απώλεια της εθνικής της κυριαρχίας.

Πέρα από την προφανή προσπάθεια να προσεταιριστεί τις ψήφους και των τελευταίων οπαδών του ΠΑΣΟΚ -τώρα που το μαγαζί ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο- είναι επίσης προφανές πως ο κ. Δραγασάκης προσπαθεί να προλάβει όσους θα σχολιάσουν, μετά τις εκλογές, τις «επαναστατικές» δηλώσεις που κάνει τόσα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας -και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- περί της Τρόικας, των Μνημονίων, του δικομματισμού και άλλων πολλών.

Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα πρέπει να τις ξεχάσετε αυτές τις δηλώσεις. Τις έχετε παρεξηγήσει. Δεν εννοούσαν αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα εννοούσαν. Μην τους αδικείτε.

Κύριε Δραγασάκη, υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως εσείς μπορείτε να φέρετε κάποια αλλαγή στη χώρα αυτή.

Υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν πως ο Δραγασάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να φέρουν ισότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Σας έχουν παρεξηγήσει.

Δεν μπορείτε.

Επειδή δεν θέλετε.

(Στενοχωριέμαι κάπως για τα τίμια και αξιοπρεπή στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και για αυτούς τους πολίτες που ελπίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ για μια πιο αξιοπρεπή ζωή. Αλλά δεν βάζουν μυαλό. Μια ζωή τα ίδια λάθη.)

(Τώρα περιμένω τον Παπαδημούλη να δηλώσει πως τον είχαμε παρεξηγήσει τον Πάγκαλο για το «μαζί τα φάγαμε». Αν και είναι ακόμα καλύτερα να το πει ο Τσίπρας.)