Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γυμνοί για… φιλανθρωπικό σκοπό!

Ό
λο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια συναντάμε πιο συχνά δημοσιεύματα του στυλ «Η Τάδε -μοντέλα/ ηθοποιός/ επιστήμονας κλπ- φωτογραφίζεται γυμνή για φιλανθρωπικό σκοπό».

Βέβαια αυτό συνηθίζεται και στους άντρες.

Και φυσικά δεν πρόκειται μόνο για άντρες και γυναίκες… χάρμα οφθαλμών, αλλά συχνά και για ανθρώπους που δε φημίζονται και για το καλλίγραμμο σώμα και...
την ομορφιά τους.
Μέχρι κι οι υπερήλικες κάτοικοι κάποιου... κατσάβραχου έκαναν το ίδιο προ καιρού!

Και μάλιστα όλα αυτά τα δημοσιεύματα δεν αφορούν περιθωριακά… τσοντο-site, αλλά προέρχονται κυρίως από δημοφιλή site πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου.
Σήμερα πάλι έπεσε το μάτι μου σε δημοσίευμα με τίτλο «οι φοιτήτριες του Harvard γυμνές για φιλανθρωπικό σκοπό»…
Κι αναρωτιέμαι ο μωρός: ποιος ακριβώς είναι ο φιλανθρωπικός σκοπός κρύβεται πίσω απ’ το να βγει η άλλη να μας δείξει τα -πλούσια ή φτωχά- ελέη της;

Δύο εκδοχές υπάρχουν:

α) Το σύστημα κάνει την υπόθεση ότι είτε είμαστε @γάμητοι είτε στραβογ@μημένοι και επομένως θεωρείται φιλανθρωπία το να δούμε κάνα φουσκωμένο βυζί και να στανιάρουμε.
Δηλαδή η φιλανθρωπία απευθύνεται στον λιγούρη αναγνώστη, ο οποίος θεωρείται έτσι μια «ευπαθής ομάδα πληθυσμού».
Άλλοι πάσχουν από έλλειψη σίτισης, άλλοι από έλλειψη στέγασης, άλλοι από έλλειψη οικονομικών πόρων κι άλλοι από έλλειψη βυζιών.
Έτσι, πλάι στα "κοινωνικά τιμολόγια", βγαίνουν και τα... "κοινωνικά βυζολόγια" για τους πάσχοντες...

β) Το σύστημα έχει αντιληφθεί πως είμαστε λιγούρηδες και πως μόλις υποπέσει στην προσοχή μας δημοσίευμα ονόματι «δείτε την Ματίνα Μανταρινάκη γυμνή για φιλανθρωπικό σκοπό», θα το ανοίξουμε πάραυτα για να θαυμάσουμε το θέαμα.
Επειδή λοιπόν η αναγνωσιμότητα τέτοιου είδους δημοσιευμάτων, καθώς και τα likes και οι κοινοποιήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, θα φτάσουν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες, η εταιρεία που διεξάγει την φιλανθρωπική εκστρατεία θα εισπράξει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, τα έσοδα αυτά θα διατεθούν σε παιδάκια και εφήβους του Τρίτου Κόσμου (αυτού με τους μαύρους, όχι αυτού με τους λευκούς) τα οποία με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν επιτέλους να αγοράσουν το πρώτο τους Playboy για να δουν κι αυτά τι χάνουν που δεν ανήκουν στον Πρώτο Κόσμο.
Έτσι, σύμφωνα μ’ αυτήν την εκδοχή, το σύστημα, αν και αναγνωρίζει τη σεξουαλική λιγούρα μας, δε στοχεύει με τη φιλανθρωπία του ακριβώς σε αυτήν, αλλά τα χρησιμοποιεί εντέχνως για να στοχεύσει στη λιγούρα των άλλων.

***
Κι όλα αυτά γιατί ένα είναι το σίγουρο: το σύστημα μας έχει πάρει χαμπάρι τι σόι λιγούρια είμαστε και μας ταΐζει κѠλ⓪υς και βυζιά, μπας και βγει κάνα φράγκο…

Μαζεστίξ  από toixo-toixo