Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Ο αναντικατάστατος κ. Στουρνάρας»

Αιχμές Βενιζέλου για τον υπ. Οικονομικών
Α
ιχμές κατά του υπουργού Οικονομικών άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να είναι ο επόμενος Έλληνας Επίτροπος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε ότι ο κ. Στουρνάρας είναι “αναντικατάστατος” καθώς όπως σημείωσε “έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα...
του κόσμου”.

Σε δήλωσεις του ο Ευ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο θέμα των πλειστηριασμών τονίζοντας ότι “είμαστε έτοιμοι για όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές και να εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, αλλά ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις και δεν μπορεί να αρθεί η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως είναι για παράδειγμα η προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού”.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή της επόμενης δόσης, είπε ότι είναι τεχνικό ζήτημα, το οποίο αφορά τη ροή των πληρωμών για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους και του δανείου και “αυτό είναι ένα άλλο μήνυμα που δίνουμε σε όλους τους εταίρους και όλες τις χώρες, ιδίως της Ευρωζώνης”.