Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ειδοποιήσεις για οφειλές 0,01 ευρώ στέλνει το υπουργείο Οικονομικών

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν δύο πολίτες στην Καλαμάτα και την Πρέβεζα όταν ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν φορολογική ενημερότητα λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής που άγγιζε το 0,01 ευρώ 
Τα τραγελαφικά του ελληνικού δημοσίου δεν έχουν τελειωμό, με το νέο "χτύπημα" να έρχεται από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εκδίδει ειδοποιήσεις πληρωμής για ληξιπρόθεσμες οφειλές που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό του 0,01 ευρώ.

Πρόσφατα μάλιστα, δύο πολίτες στην Καλαμάτα και την Πρέβεζα βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν μετέβησαν στη ΔΟΥ που υπάγονταν, ζητώντας να τους χορηγηθεί φορολογική ενημερότητα για προσωπικές του υποθέσεις. Εκεί ενημερώθηκαν...
ότι δεν γινόταν να τους δοθεί, καθώς χρωστούσαν ένα λεπτό του ευρώ.

Αμφότεροι κατέβαλαν το ποσό και πήραν το έγγραφο που χρειάζονταν. Και όλα αυτά ενώ το χαρτί που χρειάστηκε για να τυπωθεί η ειδοποίηση και η εκτύπωση του διπλότυπου πληρωμής κοστίζουν περισσότερο από το 0,01 ευρώ που μπήκε στο ταμείο.

Διευκρινήσεις για το θέμα έδωσε η διευθύντρια του ΔΟΥ Καλαμάτας, Ευγενία Κούβελα, η οποία επεσήμανε ότι συνήθως τέτοια ποσά προέρχονται από υπόλοιπα δανείων και πιστωτικών καρτών από τράπεζες, που όμως φτάνουν στο σύστημα του υπουργείου, που δεν έχει περιορισμό και έτσι εκδίδει ειδοποιήσεις.

Μάλιστα, η κ. Κούβελα σημείωσε ότι επανειλημμένως έχουν ζητήσει από το υπουργείο να υπάρξει αλλαγή στο σύστημα και να τεθεί ένα όριο από το οποίο ένα ποσό θεωρείται ληξιπρόθεσμο και μπλοκάρει το φορολογικό προφίλ του φορολογούμενου.

"Σε αρκετές περιπτώσεις εμείς οι ίδιοι δίνουμε εντολή και κόβουμε μόνοι μας τα διπλότυπα για να μην ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι. Είναι καθαρά τεχνικό το θέμα και έχει να κάνει με το υπουργείο που δεν έχει μπει ένας περιορισμός. Δυστυχώς, τα συστήματα είναι “τυφλά”" δήλωσε η διευθύντρια της ΔΟΥ.

Πληροφορίες από tharrosnews.gr και prevezabest.blogspot.gr

Ανθή Κουτσουμπού
από news247 μέσω papatzides