Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εκτέλεση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αστυνομικών αρχών προκειμένου να ρίξουν «φως» στην αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά. Στο σημείο της δολοφονίας, στη Λεωφόρο Ηρακλείου, βρέθηκαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, κάτι το οποίο δείχνει πως οι αρχές δεν αποκλείουν ως πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν οργανωμένη, ακόμα και...
στις μικρές της λεπτομέρειες.

Τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής περιέγραψε στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA αυτόπτης μάρτυρας. «Ακουσα ότι ήταν μια μηχανή που ανέβαινε προς τα πάνω και φωνάζανε ότι φεύγουν προς τα πάνω και ότι η πινακίδα έληγε σε 66» είπε η αυτόπτης μάρτυρας.

Οπως μετέδωσε το MEGA, οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν καρέ-καρέ την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που είδαν τα video έκαναν λόγο για «επαγγελματικό» χτύπημα ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε, ένα «ZASTAVA», δεν ταυτοποιήθηκε με άλλη υπόθεση.
Πώς έγινε το φονικό

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης, μαζί με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν πεζή τα θύματα. Αφού ο δολοφόνος πυροβόλησε τους δύο νεαρούς, επιβιβάστηκαν ξανά στη μηχανή και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μυστήριο με κλεμμένη μοτοσικλέτα

Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου που βρίσκεται 2-3 στενά πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας, μία μηχανή χρώματος μπλε, η οποία ήταν κλεμμένη. Η μηχανή μεταφέρθηκε και εξετάζεται στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών. Πάντως, δεν έχει διευκρινισθεί αν αυτή ανήκει στους δράστες.

Από real

Το μυστήριο με τη μοτοσικλέτα των εκτελεστών - Τα ίχνη του πραγματικού ιδιοκτήτη της χάθηκαν δυο ημέρες πριν την εγκληματική επίθεση 
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΛΟΠΗ
Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση γύρω από τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι, μέχρι στιγμής, εκτελεστές, για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν σε ποιον ανήκει η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με τα στοιχεία που διέθεταν, δηλαδή τη μάρκα (Honda Varadero) και μέρος των στοιχείων της πινακίδας (καταλήγει σε 66). 

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, αίσθηση και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας δεν έχει δηλώσει κλοπή και στην προσπάθεια που έγινε για τον εντοπισμό του προέκυψε ότι έχουν χαθεί τα ίχνη του τις τελευταίες δύο ημέρες. 

 Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν βρεθεί δύο μηχανές. Μια που βρέθηκε στην οδό Αυξεντίου, κοντά στο σημείο της επίθεσης και μια στο Μαρκόπουλο. 

 Φωτογραφία αρχείου 

Από iefimerida