Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

«Διέγραψε» το δάνειο άνεργης μητέρας με τρία παιδιά

Τo Ειρηνοδικείο Χανίων δικαιώνει άνεργη με τρία παιδιά η οποία «αντιμετωπίζει πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών».

Απαλλάχθηκε από το χρέος της στην τράπεζα άνεργη μητέρα στα Χανιά. Το Ειρηνοδικείο Χανίων με τη σχετική απόφασή του δικαιώνει δανειολήπτρια που βρίσκεται σε πραγματικά δυσχερή οικονομική θέση και παράλληλα ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο και για άλλες υποθέσεις υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Το συγκεκριμένο χρέος έφτανε τις 30.000 ευρώ και αφορούσε καταναλωτικό δάνειο. Η απόφαση του δικαστηρίου ορίζει ότι η δανειολήπτρια...
οφείλει πλέον «μηδενικές καταβολές» με το σκεπτικό ότι αντιμετωπίζει «πραγματική αδυναμία καταβολής και ελαχίστων ακόμη χρηματικών ποσών».

Πράγματι πρόκειται για άγαμη μητέρα τριών παιδιών που έχει περάσει το κατώφλι της ανεργίας ήδη από το 2009. Μαζί με τη δουλειά της έχασε κάθε εισόδημα, ενώ δεν κατέχει κανένα περιουσιακό στοιχείο. Η ίδια και τα παιδιά της συντηρούνται με τη βοήθεια των ηλικιωμένων γονιών της, στο σπίτι των οποίων διαμένουν, καθώς και με το επίδομα πρόνοιας του Δήμου Χανίων που φτάνει τα 264,12 ευρώ το δίμηνο.

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στη σελίδα 54 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

Από efsyn