Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η διαπλοκή την πέφτει στα πανεπιστήμια !!!

Aποκαλυπτικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Τα Νέα όπου την «πέφτει» σε πρυτάνεις, διοικητικούς και φοιτητές.

 Με τίτλο «Στο έλεος των δύο πρυτάνεων» και σκίτσο που απεικονίζει τους…δύο πρυτάνεις του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ Θ. Πελεγρίνη και Σ. Σιμόπουλο να κρατούν μαριονέτες φοιτητών η εφημερίδα προσπαθεί αν καλλιεργήσει κλίμα έντασης ενόψει Πολυτεχνείου.

«Στόχο να διατηρήσουν τον αναβρασμό – και βέβαια την ομηρεία των φοιτητών – στα...
δύο ιδρύματα τουλάχιστον και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να εορταστεί η επέτειος της εξέγερσης με κλειστά πανεπιστήμια, φαίνεται πως έβαλαν οι διοικητικοί τους υπάλληλοι» αναφέρει το ρεπορτάζ.

Δεν είναι η πρώτη φόρα που βλέπουμε τα καθεστωτικά ΜΜΕ να επιτίθενται με τέτοιο τρόπο στους πρυτάνεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου αγώνα για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πριν την απεργία των διοικητικών θυμόμαστε όλοι τις επιθέσεις εναντίον των πρυτάνεων, των καθηγητών, των διοικητικών και των φοιτητών που δεν συναίνεσαν στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ και αντέδρασαν στον νόμο 4009 για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μάλιστα στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος των Διοικητικών υπαλλήλων και μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου των καθηγητών διώκονται μέχρι και σήμερα για τις κινητοποιήσεις.

Αναφερόμενη η εφημερίδα στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων για συνέχιση της απεργίας αλλά και στη συμπαράσταση που λαμβάνει  αγώνας τους από τους φοιτητές αναφέρει: «Οι αντιδρώντες προετοιμάζουν δηλαδή από κοινού κλίμα έντασης».

Είναι εμφανές –και το περιμέναμε- ότι η επισήμανση γίνεται ενόψει των εκδηλώσεων σε λίγες ημέρες για την εξέγερση του Πολυτεχνείου και έρχεται για να δημιουργήσει κλίμα και να προλειάνει το έδαφος για ό,ποια επιχείρηση στους χώρους των Ιδρυμάτων.

Μάλιστα η εφημερίδα για να ντύσει το ρεπορτάζ κάνει λόγο για«αυστηρό «φέις κοντρόλ»» της περιφρούρησης της απεργίας και των καταλήψεων και αναφέρει τη μαρτυρία καθηγητή που κατήγγειλε εκδίωξη από το γραφείο του.

Ο εν λόγω καθηγητής- στα πλαίσια πάντα των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών του αρχών-  μέσω της εφημερίδας προτείνει να «τους επιβληθεί ποινή σύμφωνα με την οποία θα έχουν υποχρέωση να συναντώνται μαζί μου, κάθε Παρασκευή απόγευμα, στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, με την αμοιβαία υποχρέωση να συζητάμε ήρεμα, για μισή τουλάχιστον ώρα».

Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο ρεπορτάζ και η «γραμμή» του  Υπουργείου Παιδείας για ένα χαμένο εξάμηνο και για φοιτητές «ομήρους» των πρυτάνεων και των διοικητικών.

 «Όπως είναι επόμενο, οι εξελίξεις θέτουν σε νέο κίνδυνο το εξάμηνο. Στη θεωρία, ακόμα κι αν αρχίσουν μαθήματα την ερχόμενη εβδομάδα, προφταίνει να σωθεί οριακά με δυσκολία, στην πράξη αυτό μένει ως ερώτημα, καθώς ακόμα κι έτσι οποιαδήποτε νέα αναταραχή θα μπορούσε να το τινάξει στον αέρα…» καταλήγει η εφημερίδα.

Από alterthess μέσω paganeli