Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

Βόμβα Στουρνάρα: Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο – Δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατομμυρίων ευρώ!

 Μέρα μέρα μέτρο μέτρο χάνεται το... μέτρο!
- Από το διπλό όχι σε σε νέα μέτρα από Σαμαρά Βενιζέλο τώρα ο Στουρνάρας ανοίγει επισήμως και διάπλατα την πόρτα για νέα μέτρα
- Ο υπουργός Οικονομικών με τη συνέντευξη του στα Νέα δείχνει ποια θα είναι τα νέα μέτρα
- ''Αφού το πρόβλημα οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν''
- Πιθανότατα έτσι εξηγείται τόσο το ότι η Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής απάντησε ουσιαστικά στον Σαμαρά ''ότι πει η τρόικα'' όσο το ότι η τρόικα ανακοίνωσε πως έρχεται στην Ελλάδα αρχές Νοεμβρίου ενώ προηγουμένως διαμήνυε ''δεν ερχόμαστε εαν δεν είστε έτοιμοι''
Η χώρα που έκανε αρετή το μέτρο, μέρα μέρα χάνει το μέτρο και ο κόσμος πια χάνει τη μπάλα με τα νέα μέτρα.

Και ενώ ο Πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, δηλαδή Σαμαράς και Βενιζέλος, χαλύβδωναν το μέτωπο κατά της τρόικας με το σύνθημα ''Όχι νέα μέτρα'', τώρα έρχεται ο υπουργός Οικονομικών να μιλήσει ξεκάθαρα για νέα μέτρα.

Στη συνέντευξη του στα Νέα ο Γιάννης Στουρνάρας γίνεται όσο σαφής χρειάζεται λέγοντας:...
''Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο''.

Προσέξτε τώρα πως θα δημιουργηθούν ουρές στα γραφεία των ψυχιάτρων από πολίτες σε παράκρουση.

Ο ίδιος άνθρωπος, ο Γ. Στουρνάρας δηλαδή, μέσα στην ίδια συνέντευξη, από τη μία επαναλαμβάνει το σύνθημα της κυβέρνησης, το ''όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα'' και το οποίο μάλιστα δηλώνει πως το υποστηρίζει και ο ίδιος, και από την άλλη αναγνωρίζει πως πρέπει να πάρουμε μέτρα 500 εκατ. ευρώ τα οποία είναι νέα μέτρα και καθόλου συμφωνημένα αφού ο υπουργός Οικονομικών λέει ότι πρέπει να τα αναζητήσουμε, άρα αφού τα ψάχνουμε είναι καινούργια, στα ασφαλιστικά ταμεία.

Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας στη συνέντευξη που δίχως άλλο θα συζητηθεί καθώς δίνει νέα διάσταση στην μετρολογία και στην αμετρολογία.

''Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ. ευρώ, έναντι 2,5 δισ. ευρώ της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ, όμως, από κάπου πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του "κενού" οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί πρέπει να αναζητηθούν. Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα, το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι, κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση''.

Άλλη μία τρανή απόδειξη πως πρόκειται για καινούργια μέτρα είναι η επανάληψη της παλαιάς απειλής που χρησιμοποιείται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ο Γ. Στουρνάρας συμπλήρωσε στα Νέα πως ''εαν πάμε στο κανένα μέτρο θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι χτίστηκε, σταματώντας πρώτα κάθε συζήτηση για ρύθμιση του χρέους''.

Τίποτε όμως δεν είναι τυχαίο.
Προσέξτε την χρονική αλληλουχία γεγονότων που είναι πιο αποκαλυπτική από εκατομμύρια λέξεις.

- Πρώτα η τρόικα διαμηνύει πως δεν έρχεται στην Ελλάδα εαν δεν συμμορφωθεί κυβέρνηση

- Μετά Σαμαράς και Βενιζέλος φτιάχνουν το ''μέτωπο'' το οποίο τσιμεντώνουν με το σύνθημα όχι στα νέα μέτρα

- Μετά στη Σύνοδο Κορυφής η Μέρκελ με τη στάση της όταν την προσέγγισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός για να βάλει πλάτη ουσιαστικά γύρισε την πλάτη της και έδειξε με την συμπεριφορά της ''βρείτε τα με την τρόικα''

- Μετά όλως αιφνιδίως η τρόικα ανακοινώνει πως έρχεται στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου

- Τι μεσολάβησε και άλλαξε στάση; Πιθανότα η θέση του Γ. Στουρνάρα πως χρειαζόμαστε νέα μέτρα.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών άνοιξε ουσιαστικά και τις διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.
Δηλαδή με χαμηλότερη αντιπρόταση από τους δανειστές, ο Στουρνάρας κάνει λόγο για 500 εκατομμύρια ευρώ και η τρόικα για 2,5 δισ. ευρώ, άρα ξεκινάει η προσπάθεια για να τα βρουν κάπου στη μέση, εκεί δηλαδή που θα χάσουν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Από newsit