Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αν ο λαός πεινάει, ας φάει ΠΑΣΟΚ

Αν ένα πράγμα μπορεί να χαρακτηρίσει το μέσο Έλληνα ψηφοφόρο, είναι η πλήρως γηπεδική προσέγγιση που έχει το ταλέντο να κάνει στα όσα λαμβάνουν χώρα στη χώρα. Κι αν στο ποδόσφαιρο οι οπαδοί χωρίζονται σε ολυμπιακούς και αντιολυμπιακούς, στην πολιτική που μπορεί τα πράγματα να είναι πιο περίπλοκα, βάζουν πάντα πλάτη τα πιστά μας μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι προθέσεις Σαμαρά αποδεικνύονται τις τελευταίες εβδομάδες με τη σπουδή των ΜΜΕ κατά της Χρυσής Αυγής. Ο εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστός από χρόνια, αλλά αποκαλύφθηκε μόνο όταν οι πολιτικοί της προστάτες το αποφάσισαν. Κι αυτό μπορεί να επιχειρούν να το συνδέσουν με τις πιέσεις που είχαν απ’ έξω, αλλά όλα φωνάζουν πως η δουλειά έγινε για “τους μέσα”.

Η εγκληματική οργάνωση με την στάμπα του δολοφόνου, δεν θα του χρησιμεύσει ποτέ ξανά, κι έτσι ήρθε η ώρα να επαναπατριστούν τα ποσοστά της ακροδεξιάς. Ο ίδιος και...
οι ομοίοι του ονειρεύονται βέβαια να ξεμπερδέψουν ταυτόχρονα και με το ΚΚΕ, αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, και καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν.

Η αυτονόητη καταδίκη των νεοναζί όμως δεν αναμένεται να δώσει στον Αντώνη Σαμαρά και το κόμμα του τα απαραίτητα εχέγγυα για τις επερχόμενες (γιατί επέρχονται) εκλογές, οπότε η σούπα θα χρειαστεί κι άλλα υλικά. Και σε αυτό το μαγείρεμα δεν θα διστάσουν χρησιμοποιήσουν ακόμα και υλικά που θα τους δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα στην περίπτωση που το μενού θα λέει Βενιζέλος, ένα γεύμα που αρκεί να χορτάσει από τον αηδιασμένο ΠΑΣΟΚο που φλερτάρει με τον Τσίπρα, τον νεοφιλελεύθερο λιγούρη που φλερτάρει με τον Τζήμερο, μέχρι και τον αμόρφωτο χρυσαυγίτη που ονειρεύεται κρεμάλες. Το γεύμα φτάνει για όλους.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος καταφέρνει να κρατιέται ακόμα στην εξουσία, και μακριά από τη Δικαιοσύνη, χάρη σε δύο πολύ σοβαρές παραμέτρους. Η μία είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών που ο ίδιος, κατ’ επιταγήν των αφεντικών του, μαεστρικά φιλοτέχνησε. Η δεύτερη έχει να κάνει με την ανάγκη που τον είχε ο Αντώνης Σαμαράς πριν ενάμιση χρόνο για να κυβερνήσει και να μην κακοπέσει η εξουσία στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως οι ισορροπίες έχουν αλλάξει, και αυτό το ξέρουν καλά και στο Μαξίμου, αλλά και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, όπου κι αν βρίσκονται πλέον αυτά.

Ο Βενιζέλος κουβαλάει στην πλάτη του τόσες αμαρτίες, που σε συνδυασμό με τις κωλοτούμπες και την δολοφονική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, είναι ικανές να τραβήξουν στον πάτο όσους τον συχνωτίζονται. Βέβαια, γι’ αυτό είναι ικανός από μόνος του ο Βενιζέλος, αλλά ας περιμένουμε να το αποδείξει ο ίδιος στους “φίλους του” όταν έρθει η ώρα. Κι όταν έρθει θα είναι… μεγάλη!

Το βαρίδι λοιπόν του Βενιζέλου μπορεί σήμερα να φαντάζει στα μάτια του πρωθυπουργού και του επιτελείου του σαν τη μεγάλη ευκαιρία να “ξεβρομίσουν τον τόπο”. Φέρνοντας τον Βενιζέλο στην Δικαιοσύνη ικανοποιούν το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για έλεγχο, βγάζουν στη σέντρα το βαθύ ΠΑΣΟΚ, και φλερτάρει ουσιαστικά με όλους τους αντιΠΑΣΟΚους που τόσα χρόνια έχουν μοιραστεί “από ‘δω κι από ‘κει”.

Στην προσπάθεια του Σαμαρά να συνεχίσει τον κατακερματισμό της χώρας και τον πολιτών της και να βάλει ακόμα πιο βαθιά το μαχαίρι στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας, ο Βενιζέλος αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία.

Σε ένα βράδυ, η σούπα της Χρυσής Αυγής μπορεί να γίνει λουκούλλειο γεύμα για κάθε ψηφοφόρο, ο Αντώνης Σαμαράς πρωτομάστορας της διαφάνειας και της δικαιοσύνης, και η χώρα έτοιμη να μπει στο επόμενο μνημόνιο με τα τσαρούχια.

Κι έζησαν αυτοί καλά, κι εμείς όχι.

Από "rebeliskos"  μέσω "Σίβυλλα"