Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η συνωμοσία του Κατιλίνα

Εντάξει, έχει βάλει κάτω το Μαύρο Φίδι η Δικαιοσύνη και το κόβει φέτες - και καλά κάνει! Αλλά κάνουν κακώς, κάκιστα ορισμένοι όψιμοι αντιφασίστες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, που ρίχνουν τις φέτες του όφεως στη φωτιά και προσπαθούν να μας τις πουλήσουν ύστερα για φιλέτο ξιφία στα κάρβουνα.

Εντάξει ο όφις, βγήκε στο φως κι έκανε φόνο, εντάξει σπαρταράει κι αμολάει δεξιά-αριστερά δηλητήριο, αλλά γιατί εμένα με ζώνουν τα φίδια, όταν βλέπω τους αντιφασίστες του γλυκού νερού να προσπαθούν να τυλίξουν την εύλογη ποινική δίωξη σε μία κόλλα χαρτί πολιτικής δίωξης;

Κι εξηγούμαι. Τις τελευταίες μία-δυο μέρες, διοχετεύονται στο forum κι αφήνονται να διαρρεύσουν ανά τας οδούς και τας ρύμας κουβέντες και ψίθυροι περί εσχάτης προδοσίας!

Εσχάτη προδοσία, εγγεγραμμένοι Πατέρες; Ποιοι; πώς; πότε; Η Χρυσή Αυγή! Δηλαδή; Σκέφτονταν τα μέλη αυτής της οργάνωσης να βουτήξουν...
ένα-δυο τανκς απ’ το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ και να μπουκάρουν στη Βουλή για να καταλύσουν το πολίτευμα! Τι μου λέτε; Κι εγώ που παίζω τα βράδια με κάτι τανξάκια της συλλογής μου και, με τρία Ρενώ, καταλαμβάνω τα Χειμερινά Ανάκτορα (το ’χω καημό να νοσταλγώ και να θυμάμαι, ως αθεράπευτος μπολσεβίκος που είμαι) τι είμαι; Μήπως αυτό με καθιστά κι εμένα συνωμότη, σεβαστοί εγγεγραμμένοι Πατέρες;

Να σοβαρευτούμε, διότι η κατάσταση αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρή. Με αυτά τα περί εσχάτης προδοσίας επιχειρείται μια ποινική δίωξη να μετατραπεί σε πολιτική. Καταβάλλεται προσπάθεια μια εγκληματική οργάνωση να εμφανισθεί ως συνωμοτική οργάνωση. Που σκοπό έχει την ανατροπή του πολιτεύματος και συνεπώς θα μπορεί και θα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

Δεν ξέρω ποιοι ολιγοφρενείς προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα του φρενοκομείου και να βυθίσουν την Ελλάδα στον διχασμό και την ανωμαλία, αλλά σε όλα αυτά, συγχωρήστε με να πω ότι νιώθω κάτι απ’ την «αύρα» Βενιζέλου. Ουδ’ επί στιγμήν ο ίδιος, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δεν παραιτήθηκαν απ’ την προσπάθεια επαναφοράς του Αντιρατσιστικού νόμου, παρ’ ότι σ’ αυτόν τον νόμο ακόμα και η σύμμαχός τους Ν.Δ., τουλάχιστον οι σοβαροί πολιτικοί της, διέβλεπαν τον κίνδυνο της δίωξης και των ιδεών, όχι μόνον των πράξεων, πράγμα που θα τίναζε στον αέρα και τα τελευταία υπολείμματα δημοκρατίας, ανοίγοντας τον δρόμο για να διεξάγεται κάθε φορά το κυνήγι μαγισσών που θα προαιρείτο ο εκάστοτε, δεν θα πω παράφρων, αλλά Δυνατός που την έχει δει Δυνάστης.

Παρ’ ότι τότε το νομικό και κυρίως πολιτικό έκτρωμα του Αντιρατσιστικού νόμου δεν πέρασε, τώρα, με αφορμή τις ποινικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επιχειρείται να επανέλθει ως ένας νόμος που θα μπορούσε να ευλογεί πολιτικές διώξεις. Πώς; ποινικοποιώντας τη γνώμη, τις ιδέες, τις προθέσεις. Ενα κατασταλτικό έκτρωμα που εύκολα θα μπορούσε να στραφεί κατά της Αριστεράς εν καιρώ τω δέοντι. Ή ακόμα-ακόμα να το στρέψει και η Αριστερά κατά -άκουσον άκουσον- της δεξιάς, αν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και στείλει στη φυλακή, φέρ’ ειπείν, τον κ. Βενιζέλο, όχι επειδή, ας πούμε, έκλωθε τη Λίστα Λαγκάρντ να γεννήσει πειραγμένα αντίγραφα, αλλά διότι... σκεφτόταν να ανοίξει... μπουγατσάδικο στη Βουλή και έτσι να... καταλύσει το πολίτευμα. Γελοίο; Βεβαίως! για αυτό είναι πολύ σοβαρό! Διότι η μάγισσα που είναι πρόσφορη για να κυνηγιέται σ’ αυτήν τη χώρα είναι η Αριστερά. Οταν λοιπόν ακούω για «εσχάτη προδοσία», αλλού μου «μυρίζει ανθρώπινο κρέας» κι όχι στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Και αυτή η τσίκνα μού βρωμάει περισσότερο, όταν βλέπω στους υποστηρικτές διώξεων για εγκλήματα γνώμης, όπως οι Μπιστηδοβενιζέλοι και οι Κουβελογκοσίστες, να προστίθενται πρώην πολέμιοι τέτοιων αθλιοτήτων όπως ο κ. Βορίδης, κάνοντας την οπορτουνιστική κωλοτούμπα που απαιτεί η συγκυρία, καθώς η λυκοσυμμαχία Σαμαρά - Βενιζέλου μάλλον θα κλονισθεί από τα νέα μέτρα που θα πρέπει να πάρει, τα νέα βάναυσα βάσανα που πάει να φορτώσει τον λαό.

Μια αίφνης βολική Συνωμοσία του Κατιλίνα θα ήταν πολύ χρήσιμη για τους ανθυποκικέρωνες του καιρού μας. Αίφνης το... Συνταγματικό τόξο, αίφνης «όποιος δεν είναι με το Μνημόνιο ταυτίζεται με τους Χρυσαυγίτες» - αυτή είναι η λογική Βενιζέλου. Ιδού λοιπόν η «εσχάτη προδοσία», ιδού η μετατροπή μιας εγκληματικής οργάνωσης σε συνωμοτική και ιδού ο κ. Βενιζέλος να κερδίζει χρόνο. Διότι αν, ένεκεν των νέων μέτρων κι όχι μόνον, συμβεί κανένα ατύχημα και πάμε σε εκλογές, ο κ. Σαμαράς θα το παλέψει, ενώ ο κ. Βενιζέλος θα πάει άπατος. Για αυτό δεν υπάρχει πάνελ, δεν υπάρχει συνεδρίαση της Βουλής που να μην ολολύζουν οι Πασόκιοι για το Συνταγματικό τόξο, για μια γιαλαντζί, όψιμη και πονηρή αντιφασιστική ενότητα με όλους εκείνους που τώρα θα ήθελαν να τσουβαλιάσουν στην ουρά τους κι αύριο, αν χρειασθεί, να τους βγάλουν συνωμότες, ακραίους, υπονομευτές της ομαλότητας και του πολιτεύματος, κατηγορίες που άλλωστε διαρκώς εκστομίζει κατά της Αριστεράς ο κ. Βενιζέλος. Ή μήπως όχι!

Ας αφήσει λοιπόν ο κ. Σαμαράς μετά τη θεωρία των δύο άκρων τα παίγνια περί εσχάτης προδοσίας, παίζει με τη φωτιά. Παίζει με την ανωμαλία και τον διχασμό.

Αν ο κ. Σαμαράς δεν έχει άλλη πολιτική για να καλύψει τα νέα μέτρα και να αντιμετωπίσει τα βάσανα που θα φέρουν στον λαό, από την πόλωση και την ανωμαλία, τότε τελεί «εν αλαζονεία και μέθη» - πράγμα το ίδιο επικίνδυνο για την Ελλάδα, όσον η υποτέλεια στην οποία, ακολουθώντας τα βήματα του Γιωργάκη, και ο ίδιος περιήγαγε. Σε αιχμαλωσία και δήωση! Ανευ προηγουμένου, παρά μόνον κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

ΥΓ.1: Οσον στήνονται συνωμοσίες για «συνωμοσίες» με κίνδυνο η υπόθεση Χρυσή Αυγή να γυρίσει μπούμερανγκ, στην πραγματική οικονομία, δηλαδή μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας, σκάνε οι βόμβες η μία πίσω απ’ την άλλη: Αύξηση της φορολόγησης στο πετρέλαιο κίνησης, που θα φέρει την τιμή του στο επίπεδο της τιμής της βενζίνης. Αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα. Και στο φυσικό αέριο. Κόλαση μη-νέων μέτρων!

ΥΓ.2: Η Χρυσή Αυγή χάθηκε απ’ το Πέραμα, χάνεται απ’ τον Αγιο Παντελεήμονα. Είναι υπόθεση του λαού η πολιτική της εξαφάνιση. Και διαβάστηκαν μονόπλευρα πρόσφατα γκάλοπ που εστίαζαν στο ποσοστό που κρατάει ακόμα το φασιστικό μόρφωμα (6%) κι όχι σ’ αυτό που έχασε (6%)! Μέσα σε λίγες μέρες. Και να μην ξεχνάμε ότι μέσα σε αυτό το 6-7% που επιμένει είναι άνθρωποι που δεν παραδέχονται (ακόμα) ότι έκαναν λάθος κι άνθρωποι που ντρέπονται (ακόμα) να ομολογήσουν το λάθος τους. Συνεπώς, σε λίγο καιρό αυτό το ποσοστό θα μειωθεί κι άλλο - αν οι διώξεις παραμείνουν υπόθεση του νόμου, κι όχι τσαρλατάνων της «δημοκρατίας», που οι ίδιοι άλλωστε την έχουν κάνει έως τώρα κιμά - με τα χρηματιστήρια, τις λίστες Λαγκάρντ, τα μνημόνια και δεν συμμαζεύεται.

ΥΓ.3: Ας κάνει ο κ. Σαμαράς την Εξεταστική Επιτροπή που είχε υποσχεθεί στον λαό για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο, να δούμε τότε πόσο ακόμα ποσοστό των ναζί θα εξαφανισθεί! Μαζί του, βεβαίως, θα εξαερωθεί και ο Βενιζέλος (ο γνωστός Μπενύτο του Γιωργάκη) κι αυτό δεν συμφέρει τους Δυνατούς. Ντόπιους και ξένους.

Πώς θα συνεχίσει να σε ληστεύει ο δυνατός, αν παραδεχθεί ότι σε λήστεψε;

ΥΓ.4: Το τηλέφωνό μου κάνει νιάου-νιάου; Τι είναι αυτός ο ήχος, κυρ Δένδια μου; κοριός της ΕΥΠ; Είναι δημοκρατικός αυτός ο κοριός ή να ανησυχήσω;


Του Στάθη από enikos