Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που δήλωνε «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» στις δημοσκοπήσεις

Ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας με το τατουάζ «ΔΞ/ΔΑ» (στον κύκλο), οδηγείται στον Εισαγγελέα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων μέλη της σπείρας των φερόμενων ως αναποφάσιστων σε έρευνες της Κοινής Γνώμης

Τα μέλη της επικίνδυνης σπείρας που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας και εμφανιζόντουσαν ως οι «δεν ξέρω, δεν απαντώ» σε γκάλοπ και κρατούσαν υψηλά ποσοστά, χαρακτηρίστηκαν από τις αρχές ως «κίνδυνος του επικοινωνιακού πολιτεύματος».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα 23 μέλη της σπείρας είχαν συγκροτήσει ομάδα που δεν ήξερε ότι ήταν ομάδα και δεν ακολουθούσε την ατζέντα των ΜΜΕ και προκλητικά δεν σχολίαζε τις ειδήσεις σε κανένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αντίθετα επέμενε να δικτυώνεται κοινωνικά χωρίς μέσα.

Τα μέλη της ομάδας μάλιστα δήλωσαν ότι παρακολουθούν «ελάχιστη τηλεόραση», ή «δεν έχουν τηλεόραση» ενώ σε κάποια σπίτια βρέθηκε η προκλητική εικόνα με ένα σεμεδάκι να έχει φτάσει...
στο κέντρο της οθόνης! Σύμφωνα με ανώτατες δικαστικές πηγές η οργάνωση χωριζόταν σε τρεις κατηγορίες. Σε αυτούς που λένε «Τσάκι Τσαν», στους άλλους που λένε «Τζάκι Τσαν» και σε εκείνους που λένε «όχι ο Μπρους Λι, ο άλλος».

Όπως εξακριβώθηκε κατά την ερευνητική διαδικασία διάβαζαν τα δικά τους βιβλία, επέλεγαν να βλέπουν ταινίες αποκλειστικά δικής τους επιλογής και σχεδίαζαν ανεπηρέαστοι τη δική τους πορεία. Τα βασικά στοιχεία που «δένουν» το κατηγορητήριο εις βάρος του ενός κατηγορούμενου, φερόμενου ως αρχηγού της σπείρας, καθώς έχει πολλά εισερχόμενα μηνύματα του τύπου «Είσαι αρχηγός», «Είσαι τιτανοτεράστιος», «Είσαι Εσύ!!!» κ.λπ., προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και γραπτών μηνυμάτων και αποκαλύπτουν απρόσφορη απόπειρα από ευήθεια κατά της Ε. (το όνομά της δεν δημοσιεύεται), με μηνύματα τύπου «Τράβα, ρε τσόκαρο, στον πρώην σου».

Δικαστικές πηγές τόνισαν πως τους κατηγορούμενους βαραίνει επίσης το αδίκημα της «αυθαίρετης μεταβολής ονόματος» (Άρθρο 415 Π.Κ.) καθώς από το σπίτι της φίλης του φερόμενου ως αρχηγού ακουγόντουσαν κραυγές όπως «Έτσι, μωρή άρρωστη». Επιπλέον στο κατηγορητήριο γίνεται αναφορά και στο Άρθρο 416 Π.Κ. περί «Πρόκλησης ανησυχίας», καθώς μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου μέλος της οργάνωσης που φέρεται ως ο εκτελεστής είχε συνομιλία με τη μητέρα του που του είπε χαρακτηριστικά «Καλά, βρε παιδάκι μου. Σε παίρνω από το πρωί. Πού είσαι;»

Στα σπίτια των μελών βρέθηκαν - μεταξύ άλλων - μια μάσκα του bugs bunny, μια λερωμένη ποδιά μαγειρέματος, τρεις μπανέλες (χωρίς την υπόλοιπη σκηνή), μια φανέλα του Χουχούμη, ατελείωτες φωτογραφίες από ταξίδια που έθεσαν σε κίνδυνο απύθμενης βαρεμάρας την ομάδα της αντιτρομοκρατικής, ένα αχτύπητο εισιτήριο Ηλεκτρικού, καθώς και πολλά βιντεάκια youtube στα «αγαπημένα» που η αντιτρομοκρατική κάνει share καθώς και νέα επεισόδια του "Game of thrones".

Αμετανόητοι μπροστά στον ανακριτή οι περισσότεροι δήλωσαν «δεν ξέρω» ενώ ο 26χρονος, φερόμενος ως υπαρχηγός, ζήτησε να απολογηθεί την Παρασκευή γιατί ήθελε να δει τον ΠΑΟΚ στο Europa League.

Βγαίνοντας από το κτίριο της Ευελπίδων για να οδηγηθούν πίσω στη ΓΑΔΑ, τον φερόμενο ως αρχηγό της ομάδας περίμεναν φίλοι του, πρώην του, που φώναζαν συνθήματα: «Μου πήρες τον αναπτήρα χθες», «Καλά, δεν απαντάς στα μηνύματα, ρε;», ενώ πολλοί περαστικοί έπεσαν πάνω στις κάμερες φωνάζοντας «Γκολ στο 93 το κοντοπ⓪ύταν⓪!!! 1-1».

Δικαιωμένοι, αλλά συγκρατημένοι εμφανίστηκαν οι ιθύνοντες μεγάλων δημοσκοπικών εταιριών, που πλέον δεν θα χρειάζεται να κάνουν αναγωγή επί των εγκύρων, αλλά απαγωγή επί των αγρίων. «Νιώθω 54% αισιόδοξος» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRΒ Δ. Μαύρος, «έχω εμπιστοσύνη 39% στην ελληνική Δικαιοσύνη», σημείωσε ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου, «κατά 62% θα παραγγείλω simple burger το βράδυ», τόνισε ο Περικλής Πηλείδης, νέος επικοινωνιολόγος του Αντώνη Σαμαρά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διάσκεψη εισαγγελέα και ανακριτών προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι, καθώς το έγκλημά τους χαρακτηρίζεται διαρκείας στη Θύρα 15 και θεωρούνται ύποπτοι διαφυγής.

Πηγές: Ο Τζίμης, η παρέα του fight club, η «Αγάπη μου, Ανάσα μου, Ψυχή μου, βάζω παντόφλες κι έρχομαι» και το βουνό του Άι-Λια. Κρύσταλλο το νερό!

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Guest Moufanet Editor: Γιάννης Σεφεριάδης

Από protagon