Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Πώς ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος διόρισε το γιό του

 “ Η σκανδαλώδης παρέμβαση του Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου αποδεικνύει πως στο Μαξίμου το ρουσφέτι καλά κρατεί... ” 
Ο Τάκης Μπαλτάκος
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτει σήμερα μια σκανδαλώδη παρέμβαση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκου υπέρ του γιού του Δημήτρη-Γιώργου αποδεικνύοντας πως στο Μαξίμου το ρουσφέτι «καλά κρατεί».

Η υπόθεση αφορά την τοποθέτηση του γιού του Μπαλτακού στο Λιμενικό Σώμα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με παρέμβαση του Μπαλτάκου αλλά...
και του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη ο αρχηγός του Λιμενικού υποχρεώθηκε να κάνει δεκτούς στο Σώμα 15 επιλαχόντες διαγωνισμού, οι οποίοι είχαν αντιδράσει έντονα στο ότι παρακάμφθηκαν στη σειρά κατάταξης από τον υιό Μπαλτάκο, προκειμένου να κοπάσουν οι καταγγελίες των ιδίων και των οικογενειών τους.

Η σκανδαλώδης υπόθεση ξεκινά το 2011 όταν ο Δημήτριος-Γεώργιος Μπαλτάκος, γιός του τότε διευθυντή του νομικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Τάκη Μπαλτάκου (παλαιότερα νομικού συμβούλου των ΕΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός) και βαφτιστικός του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, αποφασίζει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τους δόκιμους σημαιοφόρους του Λιμενικού.

Ο 24χρονος υιός, με σπουδές στο Πολιτικό της Νομικής και με μεταπτυχιακό στις πολιτικές επιστήμες στις ΗΠΑ, δεν κατάφερε να περάσει τη βάση σε ένα από τα υπό εξέταση μαθήματα, συγκεκριμένα στο Διοικητικό Δίκαιο, όπου βαθμολογείται με 8 και κόβεται.

Ο νεαρός Μπαλτάκος προσέφυγε στο ΑΣΕΠ (απόφαση 982/11-10-2011) αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Ωστόσο ο υιός Μπαλτάκος καταφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά με αίτηση ακύρωσης της απόφασης του ΑΣΕΠ. Δικηγόρος είναι η Λίνα-Κυριακή Δικαιάκου, η οποία στη συνέχεια αποσπάστηκε στο γραφείο του πατέρα Μπαλτάκου στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στη Βουλή ως επιστημονικός συνεργάτης.

Ο βαθμός τελικά από 8 μετατράπηκε σε 10 προκειμένου το γραπτό να πάρει τη βάση, αφού το Δικαστήριο κάλεσε την επιτροπή βαθμολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου και ο αντιναύαρχος και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή να συγκροτηθεί εκ νέου η επιτροπή αξιολόγησης για να βαθμολογηθεί και τρίτη φορά το γραπτό του υιού Μπαλτάκου.

Έτσι ο υιός Μπαλτάκος κατάφερε να παρακάμψει τους 15 επιλαχόντες που είχαν συγκεντρώσει μεγαλύτερη βαθμολογία από τον ίδιο.

Για το θέμα παρενέβη τότε ο τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος ζήτησε να εξεταστεί το συγκεκριμένο σκάνδαλο, αποτέλεσμα ήταν να προβλεφθεί ειδική διάταξη με την οποία προσελήφθησαν και οι 15 επιλαχόντες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Από periodista