Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον Πάλλη

ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ 
Στα αρχεία των επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους περίπου δέκα σκληρούς δίσκους και στα δεκάδες στικάκια USB, που βρέθηκαν στις οικίες του καταζητούμενου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη και στις εγκαταστάσεις του μουσείου του στη Βάρη, ψάχνουν οι δικαστικές αρχές το μυστικό της υπόθεσης των όπλων, που εκτιμάται πως έχει...
πολύ μεγαλύτερο βάθος απ' ό,τι είχε αρχικά φανεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα από το τεράστιο ηλεκτρονικό αρχείο του επιχειρηματία οι δικαστικές αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο ύπαρξης μιας παράλληλης εγκληματικής οργάνωσης, με όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού - κατασκοπευτικού θρίλερ και σκοτεινές διασυνδέσεις με κύκλους της Αστυνομίας, επιχειρηματίες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα!

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος διερευνά το ενδεχόμενο η υπόθεση Πάλλη να αποτελεί προκάλυμμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου όπλων με διεθνείς και εγχώριες διασυνδέσεις, έδωσε σωρεία παραγγελιών προς τα ηλεκτρονικά εργαστήρια της Ασφάλειας για να γίνουν φύλλο και φτερό όλα τα ηλεκτρονικά αρχεία του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην έπαυλή του στη Βούλα, σε σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και στο πολεμικό μουσείο του στη Βάρη.
Σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, από τα ευρήματα του ηλεκτρονικού αρχείου, και εάν στο μεταξύ δεν προκύψει κάτι ακόμη, θα εξαρτηθεί η πορεία της εισαγγελικής και της αστυνομικής έρευνας για την υπόθεση των όπλων.

Οι διωκτικές αρχές είναι έτοιμες να άρουν το τηλεφωνικό απόρρητο του επιχειρηματία, αλλά και προσώπων που συνομιλούσαν μαζί του και φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς πιστεύεται ότι και αυτό θα ρίξει φως στις μυστικές διασυνδέσεις του επιχειρηματία, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Ανοίγουν λογαριασμούς
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικές αρχές ψάχνουν όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αναστάσιου Πάλλη, καθώς και λογαριασμούς offshore εταιρειών, που θεωρείται ότι συνδέονται με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, καθώς ενδέχεται να λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία και στην υπόθεση των όπλων. 
Η «έφοδος» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα αποκάλυψε μια ναζιστική «γιάφκα» με όπλα, ναζιστικά σπαθιά και άλλα αντικείμενα. Μεταξύ αυτών ήταν και μια ασπίδα των ΜΑΤ.
Ηδη, στο μικροσκόπιο παράλληλης ανακριτικής έρευνας, που διενεργείται για το σκάνδαλο της τράπεζας FBB, το οποίο αποκάλυψε με πόρισμά της η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, βάσει του οποίου προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, έχει μπει και ο Αναστάσιος Πάλλης.

Στην υπόθεση αυτή, για την οποία έχει ασκηθεί δίωξη για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία συγκροτήθηκε με σκοπό να τελέσει περισσότερα τέτοια αδικήματα, φέρεται αναμεμειγμένος και ο Αναστάσιος Πάλλης μέσω offshore εταιρείας.

Σε μήνυση, που είχε υποβάλει στις 14 Μαρτίου 2013 η νέα διοίκηση της FBB για δάνειο 5,8 εκατ. ευρώ, το οποίο χορηγήθηκε στις 13 Ιουνίου 2012 από την τράπεζα στην εταιρεία ΑΑΜ HOLDINGS S.A. του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, εμπλέκεται και ο επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης ως εκπροσώπος της εταιρείας RONDA SHIPMANAGEMENT INC, με συμμετοχή 50% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Οι διαδρομές του χρήματος
Στην εταιρεία RONDA SHIPMANAGEMENT INC, με έδρα τη Λιβερία, φέρεται να μεταφέρεται, στις 10 Ιουλίου 2012, ποσό 1.601.962,16 ευρώ με έμβασμα από τον λογαριασμό που τηρεί η ΑΑΜ HOLDINGS S.A. στην τράπεζα LAMDA PRIVATBANK AG (Λίχτενσταϊν), στον λογαριασμό που τηρεί η RONDA SHIPMANAGEMENT INC στην FBB, με αιτιολογία ότι έκλεισε ο λογαριασμός.

Ωστόσο, δύο μέρες μετά, στις 12 Ιουλίου 2012, το ίδιο ποσό μεταφέρεται από τον λογαριασμό της RONDA στον λογαριασμό της ΑΑΜ στην FBB, με αιτιολογία λανθασμένης καταχώρισης.

Παρ' όλα αυτά, την ίδια μέρα η ΑΑΜ μεταφέρει από λογαριασμό της που τηρεί στην FBB ποσό 1.378.000 ευρώ στον λογαριασμό της RONDA, που τηρείται στην ίδια τράπεζα, ενώ από το σύνολο σχεδόν του δανείου που εμφανίζεται ότι δόθηκε στην ΑΑΜ HOLDINGS S.A. και μεθοδευμένα κατέληξε τελικά στον Βίκτωρα Ρέστη και στα μέλη της οικογένειάς του, ποσό 200.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του Ιστορικού Μουσείου Ιδρύματος ΠΑΛΙΣ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοντέινερ με τα όπλα!
Ωστόσο, δύο μέρες μετά, στις 12 Ιουλίου 2012, το ίδιο ποσό μεταφέρεται από τον λογαριασμό της RONDA στον λογαριασμό της ΑΑΜ στην FBB, με αιτιολογία λανθασμένης καταχώρισης.

Παρ' όλα αυτά, την ίδια μέρα η ΑΑΜ μεταφέρει από λογαριασμό της που τηρεί στην FBB ποσό 1.378.000 ευρώ στον λογαριασμό της RONDA, που τηρείται στην ίδια τράπεζα, ενώ από το σύνολο σχεδόν του δανείου που εμφανίζεται ότι δόθηκε στην ΑΑΜ HOLDINGS S.A. και μεθοδευμένα κατέληξε τελικά στον Βίκτωρα Ρέστη και στα μέλη της οικογένειάς του, ποσό 200.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε λογαριασμό του Ιστορικού Μουσείου Ιδρύματος ΠΑΛΙΣ, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοντέινερ με τα όπλα! 
Η ταμπέλα... «El Taso» δεσπόζει σε μία από τις εισόδους του οικοπέδου, συνολικής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων.
Ολα τα παραπάνω, όπως και οι διερευνώμενες σχέσεις του επιχειρηματία με τη Χρυσή Αυγή, είναι κομμάτια του παζλ που προσπαθεί να συμπληρώσει η Δικαιοσύνη.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
mbenea@pegasus.gr


H ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ
Φύλλο και φτερό κοντέινερ και εκθέματα


Στο μουσείο-φρούριο του Αναστάσιου Πάλλη στη Βάρη πραγματοποιεί έρευνες από την περασμένη Τετάρτη η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Eνα προς ένα ελέγχονται τα χιλιάδες πολεμικά αντικείμενα που βρίσκονται στα 43 κοντέινερ που βρέθηκαν στον χώρο. Η προτεραιότητα των αξιωματικών ήταν τα τρία σιδερένια «κουτιά», στα οποία εντοπίστηκαν όπλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκεί κρύβεται το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, η πλειονότητα των όπλων που έχουν εξεταστεί είναι μουσειακά. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα, ώστε να διαπιστώσουν αν τυχόν σε άλλα σημεία του οικοπέδου αλλά και σε κρύπτες μέσα σε αυτό εντοπιστούν παράνομα υλικά.

Το γεγονός ότι η «έφοδος» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη βίλα του επιχειρηματία στη Βούλα αποκάλυψε πως η πολυτελής οικία ήταν ναζιστική «γιάφκα» με όπλα, ναζιστικά σπαθιά και άλλα αντικείμενα παρόλο που είχαν προηγηθεί έλεγχοι από άλλες υπηρεσίες, κάνει τους ειδικούς της Αντιτρομοκρατικής να επανεξετάσουν τα πάντα στο μουσείο «ΠΑΛΙΣ» από την αρχή.

Ετοιμος για... πόλεμο
Ανάμεσα στο πολεμικό υλικό που υπήρχε στη βίλα του Αν. Πάλλη βρέθηκαν και βλήμα όλμου ΠΑΟ, 24 διόπτρες σκόπευσης στόχου, μεγάλος αριθμός γεμιστήρων και φυσιγγίων πυροβόλων όπλων, βαλλίστρα με διόπτρα, καθώς και 20 πυροβόλα όπλα, εκ των οποίων τα επτά είχαν άδεια κατοχής κυνηγετικών όπλων ενώ δεν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είχαν τροποποιηθεί σε πολεμικά τυφέκια. Για τον λόγο αυτό, η Αντιτρομοκρατική επανεξετάζει από την αρχή όλα τα όπλα και τα πολεμικά υλικά που βρίσκουν στα κοντέινερ του μουσείου, που είναι σαν «φρούριο» με τους αντιαρματικούς τοίχους και τους «συστημένους» κι εκλεκτούς μόνο επισκέπτες.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι αξιωματικοί θα ερευνήσουν και τις υπόγειες περιοχές κάτω από το μουσείο, τα τοιχώματα των κοντέινερ αλλά και τυχόν κρύπτες που βρίσκονται στο οικόπεδο. Την ίδια στιγμή, «σαρώνονται» περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, όπου δηλαδή θα μπορούσε ο Αν. Πάλλης να έχει «σταθμεύσει» άλλα κοντέινερ σε ανύποπτο χρόνο.

Το σίγουρο είναι ότι η διαδικασία ελέγχου όλου του υλικού που υπάρχει στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου θα διαρκέσει αρκετό καιρό. Μέχρι να γίνει η πλήρης αντιπαραβολή του καθενός όπλου ξεχωριστά με το απαραίτητο έγγραφο-παραστατικό που πρέπει να έχει, θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κοντέινερ ανοίγουν με ειδικά κομπιούτερ, τα οποία εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία στη Βούλα, όπου έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ. Για την υπόθεση του Αν. Πάλλη και του μουσείου, αρμόδιος παράγων εξηγούσε πως «δεν είναι αόριστη και αβάσιμη η θεωρία περί λαθρεμπορίου όπλων, καθώς υπάρχουν συγκλίνουσες ενδείξεις και μεγάλη διακίνηση κοντέινερ με άγνωστο περιεχόμενο».

Ενώ η έρευνα στο μουσείο του Πάλλη βρισκόταν σε εξέλιξη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανακάλεσε την Παρασκευή με απόφασή του την άδεια εγκατάστασης στον Πειραιά ναυτιλιακής εταιρείας που είχε αιτηθεί ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης.

Στην απόφαση σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι γίνεται ανάκληση της κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εμπορικής Ναυτιλίας του 2004 σχετικά με την εγκατάσταση στην Ελλάδα γραφείου της εταιρείας Ronda Ship Management Inc. που εδρεύει στη Λιβερία, γιατί η εταιρεία παραβίασε την κείμενη νομοθεσία.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Από το ΕΘΝΟΣ