Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής-Τρίτη και Τετάρτη οι απολογίες

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από τους δυο ειδικούς ανακριτές διαφθοράς οι κατηγορούμενοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και τρεις από τους συνολικά 21 συλληφθέντες.Οι υπόλοιποι έλαβαν επίσης προθεσμία για την Τετάρτη. Η δίωξη για την υπόθεση αφορά την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης...
οπλοκατοχής κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή ώστε να εκδοθεί σε βάρος του από τους ανακριτές της υπόθεσης ένταλμα σύλληψής του.

Παράλληλα, σύμφωνα, με εκτιμήσεις, μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητας των υποθέσεων.

Οι συλληφθέντες, με χειροπέδες στα χέρια, οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, από τα δικαστήρια στη ΓΑΔΑ, όπου και θα παραμέινουν έως την ημέρα που θα απολογηθούν. 
Εν τω μεταξύ, ο εισαγγελέας απήγγειλε στους συλληφθέντες ποινικές διώξεις για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων παρέμειναν μέχρι αργά τη νύχτα φίλοι και οπαδοί της Χρυσής Αυγής φωνάζοντας συνθήματα

Με χειροπέδες και κραυγές στην Ευελπίδων 
Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Ιωάννης Λαγός, πέρασαν σιδηροδέσμιοι και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Λίγο πριν από τις 9.30 το βράδυ στα δικαστήρια έφτασαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, της Χ.Α., Γ.Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, η ανθυπαστυνόμος της Ασφάλειας Πειραιά, και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής. 
Αμέσως μετά την προσαγωγή των συλληφθέντων, μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο φέρει συμβατικά νούμερα κυκλοφορίας και η ογκώδης δικογραφία για την υπόθεση.

Έξω από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, καθώς και βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι επεφήμησαν τους συλληφθέντες κατά την προσαγωγή τους.

Κατά την προσαγωγή της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, παρούσες στο χώρο των δικαστηρίων ήταν και η σύζυγος του κ.Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια και η κόρη του, Ουρανία, μαζί με τους δικηγόρους τους. Οταν στον προαύλιο χώρο εισήλθαν οι συλληφθέντες άρχισαν να χειροκροτούν, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος αγκάλιασε και φίλησε την κόρη του. 
Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ, συνοδεία ανδρών των ΕΚΑΜ, ο κ. Μιχαλολιάκος φώναξε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή».

«Δεν μας λυγίζει τίποτε, ζήτω η Ελλάδα» φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ν.Μίχος φώναξε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές».

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, αντικρίζοντας τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους εκπροσώπους του Τύπου, άρχισε να φωνάζει, «το βράδυ θα φάτε μνημόνιο» ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «κ...λες δεν θα λυγίσουμε ποτέ».

Στην κυκλοφορία δόθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ το ρεύμα ανόδου της Λεωφ.Αλεξάνδρας.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις


Τρεις συλλήψεις στην Αρτέμιδα (00.25): Τρία άτομα συνέλαβε η ΕΛΑΣ κοντά σε γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κράνη, κοντάρια, ασπίδες, και σημαίες μέσα σε αυτοκίνητο. Μεταλλικό κλομπ στην κατοχή του ενός

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας (00.10): Δίωξη για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ασκήθηκε στους 20 συλληφθέντες. Αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους

Στην Ευελπίδων και οι υπόλοιποι συλληφθέντες (21.25): Στα δικαστήρια οδηγήθηκαν και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Πατέλης. Κατά τη μεταγωγή από τη ΓΑΔΑ, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Βουλευτές της ΧΑ έξω από την Ευελπίδων (20.40): Εξω από τα δικαστήρια μετέβησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, καθώς και οπαδοί του κόμματος σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Αφαντος ο «υπαρχηγός», 20 οι συλλήψεις (20.20): Εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς. Στις 20 ανέρχονται οι συλλήψεις σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ.

Δένδιας: Ιστορική ημέρα (20.00): Δηλώσεις για τις συλλήψεις μελών της Χρυσής Αυγής έκανε ο υπουργός Δημ.Τάξης. Χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα, ενώ διεμήνυσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν προς πάσα κατεύθυνση.

Στην Ευελπίδων η ηγετική ομάδα της ΧΑ (19.00): Με κραυγές και χειροπέδες πέρασαν την πύλη των δικαστηρίων ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι τέσσερις βουλευτές. Αναμένονται και οι υπόλοιποι 14 συλληφθέντες.

Ξεκίνησε η μεταγωγή (18.58): Αναχώρησαν τα αυτοκίνητα της αντιτρομοκρατικής με τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής από τη ΓΑΔΑ για την Ευελπίδων. Πρώτα έφυγαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος, Μίχος.

Στα δικαστήρια έφτασαν η σύζυγος και η κόρη Μιχαλολιάκου (18.15): Στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατέφτασαν η Ελένη Ζαρούλια και η Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Παρόντες στη δολοφονία Φύσσα 8 από τους συλληφθέντες (17.58): Σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ εκ των συλληφθέντων φέρονται να ήταν παρόντες στο φονικό του Κερατσινίου.

Φρούριο η Ευελπίδων (17.00) : Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου αναμένεται η άφιξη των συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες για παράδοση Παππά: (16.55). Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η μη διασταυρωμένη πληροφορία ότι ο Χρήστος Παππάς σε επικοινωνία του με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκδήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί.

Ερευνες στη Βουλή (16.50) η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε φύλλο και φτερό τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, λόγο για τον οποίο είχε αποκλειστεί ολόκληρος ο πρώτος όροφος του Κοινουβουλίου.

Στη φάκα και γυναίκα αστυνομικός (16.30)
Μία ανθυπαστυνόμος, η οποία υπηρετεί στην Ασφάλεια Πειραιά συνελήφθη για την υπόθεση. Τόσο η ίσια όσο και ο ειδικός φρουρός που είχε συλληφθεί νωρίτερα ενοχοποιούνται για σχέσεις με την οργάνωση όπως προέκυψε από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων. Kαι οι δύο φέρεται να γνώριζαν ή να ήταν παρόντες σε έκνομες δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής χωρίς να παρέμβουν.

Δήλωση Ουρανίας Μιχαλολιάκου (16.15): «Είμαι περήφανη για τον πατέρα μου, όπως θα όφειλε κάθε παιδί του οποίου ο πατέρας γίνεται θύμα πολιτικής δίωξης. Δεν μας τρομάζει τίποτα», δήλωσε πριν λίγο, εξερχόμενη του κτιρίου της Γ..Α.Δ.Α, η κόρη του Ν.Μιχαλολιάκου, Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Τηλεφώνημα για βόμβα στα Δικαστήρια (16:00): Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα δικαστήρια όπου στις 6.00 με 6.30 αναμένεται να προσαχθούν οι συλληφθέντες.

Πως ξεκίνησαν όλα
Εχοντας ανά χείρας συνολικά 32 εντάλματα σύλληψης και υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ύστερα από ολονύχτια σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.

Σις έξι το πρωί, παρουσία 9 εισαγγελέων, δεκατέσσερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ, υπό το γενικό πρόσταγμα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατευθύνθηκαν στα σπίτια βουλευτών και μελών της οργάνωσης για να εκτελέσουν τις συλλήψεις.

Η επιχείρηση έπιασε τους Χρυσαυγίτες κυριολεκτικά στον ύπνο.

Οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής έφθασαν λίγο μετά τις 6.00 το πρωί στο σπίτι του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου στην Πεύκη.

Εκείνος δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Επιβιβάστηκε στο όχημα των αστυνομικών και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Σχεδόν ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί έφταναν στο σπίτι του Ηλία Κασιδιάρη στο Πικέρμι και στην οικία του Γιάννη Λαγού στον Πειραιά, όπου και εκλέγεται.

Οδηγήθηκαν και οι δύο στη ΓΑΔΑ με αυτοκινητοπομπή ασφαλείας γύρω στις 8 το πρωί.

Εκεί τους γνωστοποιήθηκε ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχής σε αυτή και ότι οι συλλήψεις τους έγιναν κατόπιν μελέτης του πορίσματος του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη, στο οποίο εμπεριέχεται και η κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν ωστόσο η αναζήτηση του υπ' αριθμόν 2 της οργάνωσης, βουλευτή Επικρατείας Χρήστου Παππά που εξακολουθεί μεν να διαφεύγει της σύλληψης, φρόντισε δε να προκαλέσει με ραδιοφωνικές του δηλώσεις

Στις 10.30 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας εμφανίστηκε ο ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος κάνει δηλώσεις στα κανάλια και στην συνέχεια και παραδίδεται. «Πείτε στους Κλουζώ της αντιτρομοκρατικής ότι σε λάθος μέρος με έψαχναν και ήρθα να παραδοθώ», φέρεται να είπε για να λάβει την απάντηση αστυνομικού: «Να είστε σίγουρος ότι θα σας βρίσκαμε».

Λίγο μετά τις 12.30, βουλευτές της ΧΑ φτάνουν στη ΓΑΔΑ για συμπαράσταση στους συλληφθέντες ομοϊδεάτες τους. Οι Γ. Γερμενής (Καιάδας), Αρτ. Ματθαιόπουλος, Κ. Ηλιόπουλος, Κ. Αρβανίτης, Π. Κούζηλος, Π. Ζησιμόπουλος, Ευστ. Μπούκουρας και Δ. Κουκούτσης ζήτησαν να ενημερωθούν και να επικοινωνήσουν με τους συναδέλφους τους, αλλά ο 12ος όροφος της Αντιτρομοκρατικής έχει «σφραγίσει».

Στις 3.25 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εμφανίστηκε από μόνος του ο Νίκος Μίχος και παραδόθηκε με δηλώσεις υπέρ της ...Δημοκρατίας: «Ήρθα μόνος μου, ζήτω η δημοκρατία»..., είπε
επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.

Πανικόβλητη αντίδραση της Χρυσής Αυγής
Πανικόβλητη ήταν η αντίδραση της Χρυσής Αυγής:

Στο site της οργάνωσης η είδηση αναρτήθηκε ως εξής: «Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη και τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις βουλευτές και περίπου τριάντα στελέχη έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετά από εντάλματα που εκδόθηκαν για "εγκληματική οργάνωση". Καλούνται όλοι οι Συναγωνιστές σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση.

Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν σύμφωνα με πληροφορίες, να αποστέλλονται sms προς μέλη και στελέχη της οργάνωσης αναφέροντας: ««Προσοχή! Έκτακτο! Καλείστε άπαντες να στηρίξετε τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας ενάντια στο διεφθαρμένο σύστημα! Άπαντες στα γραφεία μας στην λεωφόρο Μεσογείων»
Από το ΕΘΝΟΣ