Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πεφτοσυννεφίαση

 “ Αυτοί που κρατούσαν τις τύχες του λαού στα χέρια τους, αλλά και αυτοί που έχουν ως ιερό καθήκον να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό γνώριζαν. Είναι οι ίδιοι που ενώ υπήρχε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο λαού στο Σύνταγμα, μιλούσαν για 20 -30 χιλιάδες.  ”
Νέος επιστημονικός όρος εισάγεται στον πολύπαθο τόπο και στη ζωή των Ελλήνων. «Πεφτοσυννεφίαση». Ξαφνικά άρχισαν οι αρχές να τρέχουν και να μη φτάνουν. Ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει σχέση και σύνδεση της σκοτεινής Χρυσής Αυγής με κάποια αστυνομικά στελέχη και γενικότερα με άτομα, τα οποία στελεχώνουν δημόσιες υπηρεσίες και τον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας του ελληνικού λαού.

Τα στοιχεία, φωτογραφικά και τηλεοπτικά ντοκουμέντα, τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες κάνουν αρκετούς στα ΜΜΕ, στην πολιτική σκηνή και στους κόλπους πολλών «φιλήσυχων»...
πολιτών, οδηγούν τους περισσότερους εξ’ αυτών να πέφτουν από τα σύννεφα, ροζ ή οποιουδήποτε άλλου χρώματος.

Η ύπαρξη της σχέσης κράτους – παρακράτους δεν είναι τωρινό φαινόμενο και σκάνδαλο όσο προβάλλεται από τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία δε γνώριζαν, δεν άκουγαν τόσα χρόνια. Κρατά χρόνια αυτή η «κολόνια». Από την ίδρυση και σύσταση του νεοελληνικού κράτους το 1830. Ποιοι δολοφόνησαν τότε τον Καποδίστρια, ο οποίος προσπάθησε να δώσει στην Ελλάδα κάτι που δεν είχε ποτέ στη Νεότερη και Σύγχρονη ελληνική Ιστορία. Κράτος. Είχε και ο Καποδίστριας «πολιτικούς» αντιπάλους ή μήπως διαφωνούσε κάποιος λογικός άνθρωπος στις εξαγγελίες του ανθρώπου, ο οποίος άφησε μια από τις καλύτερες θέσεις εκείνης της εποχής (ένας εκ των τριών υπουργών Εξωτερικών της Μεγάλης Ρωσίας), προκειμένου να βοηθήσει ανιδιοτελώς τη χώρα του;

Το Κράτος βέβαια με την όποια μορφή του στην Ελλάδα, πάντοτε καταδίκαζε με επίσημες ανακοινώσεις τη βία από όπου κι αν προερχόταν. Και ορθώς έπραττε βέβαια. Πίσω όμως από τα λόγια πάντα κρυβόταν ένα σαρδόνιο χαμόγελο για την σιγουριά της ύπνωσης των μαζών (έτσι αποκαλούσαν τον κόσμο) από την εξουσία και της καθοδήγησής τους ως «τηλεκατευθυνόμενα» εκεί που πάντα η ίδια ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα; Σε πόλεμο; Σε εμφύλιο; Σε κοινωνική ή πολιτική αναταραχή; Παντού και πάντα επιτύγχαναν τα σχέδια των σκοτεινών κέντρων εξουσίας σε βάρος των δυνάμεων του φωτός. Πάντοτε υπήρχαν opinion makers στην ελληνική πραγματικότητα, από τα παλιά τα χρόνια. Στη σύγχρονη εποχή βέβαια αυτό έχει αναχθεί σε «επιστήμη», με την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα να γίνεται αντικείμενο ζήλειας και για τον ίδιο τον Γιόζεφ Γκέμπελς (αν ζούσε).

Αυτοί που κρατούσαν τις τύχες του λαού στα χέρια τους, αλλά και αυτοί που έχουν ως ιερό καθήκον να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό γνώριζαν. Είναι οι ίδιοι που ενώ υπήρχε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο λαού στο Σύνταγμα, μιλούσαν για 20 -30 χιλιάδες. Ας γίνει τουλάχιστον τώρα η αρχή, προκειμένου να σταματήσουν όλοι, από όπου κι αν προέρχονται να «πέφτουν από τα σύννεφα» και να πράξουν αυτό που πρέπει για το κοινό καλό.

Του Κώστα Καπνίση από periodista, μοντάζ Τρολ-Λέει