Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Όρισαν νέο επικεφαλής σε γραμματεία που καταργείται, παρακάμπτοντας το υπουργείο

Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά την ανακοίνωση των νέων γενικών γραμματέων υπουργείων και οργανισμών προς αντικατάσταση εκείνων που προέρχονταν από τη Δημοκρατική Αριστερά και είχαν αποχωρήσει.

Οι πρώτες πληροφορίες, μάλιστα, έφερναν την υφυπουργό και προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να είναι έτοιμη να παραιτηθεί όταν στον σχετικό κατάλογο διαπίστωσε ότι...
υπήρχε και νέος γενικός γραμματέας Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ο λόγος είναι ότι το υπουργείο παρακάμφθηκε κατά τη διαδικασία επιλογής μιας και ο συγκεκριμένος φορέας είναι υπό κατάργηση. Σύμφωνα, πάντως, με Τα Νέα, η κυρία Χριστοφιλοπούλου διέψευσε ότι βρέθηκε στα πρόθυρα της παραίτησης.

Από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έλεγαν ότι «είναι αδιανόητο την ώρα που “τρέχουμε” για τη διαθεσιμότητα να αυξάνουμε τις θέσεις των αξιωματούχων».

Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι η νέα γενική γραμματέας (σ.σ. πρόκειται για την προερχόμενη από τη Ν.Δ. Δικηγόρο Χρυσούλα Μουκίου) τοποθετήθηκε προσωρινά καθώς δεν μπορούσε για νομικούς λόγους η θέση να μείνει κενή.

Σημειώνεται ότι από τις πέντε θέσεις γραμματέων που ανακοινώθηκαν, η μια, η Γενική Γραμματεία Περιβάλλοντος, θα καλυφθεί από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Νάντια Γιαννακοπούλου. Οι υπόλοιπες τέσσερις καλύφθηκαν ως εξής:

στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ο Χρήστος Βασιλάκος

στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δημήτρης Ιατρίδης

στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου η πολιτευτής της ΝΔ από τη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Ευταξά

Ειδικός Συντονιστής για τη Διαχείριση Αποβλήτων ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Καλογερόπουλος