Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΠΛΗΡΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ - Βενιζέλος - Αβραμόπουλος της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα της κυβέρνησης να συνδράμει στην ιμπεριαλιστική επέμβαση

Την πλήρη ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης με την επιχειρηματολογία των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που προετοιμάζουν την στρατιωτική επέμβαση στην Συρία, αλλά και την παροχή κάθε είδους "διευκόλυνσης" για την πραγματοποίησή της, επιβεβαίωσε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι «στη Συρία έχει συντελεστεί ένα ειδεχθές έγκλημα χρήσης απολύτως απαγορευμένων χημικών όπλων» και τάχθηκε υπέρ μιας «αναλογικής απάντησης με αποτέλεσμα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Ευ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι...
«η Ελλάδα είναι κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παλαιό μέλος του ΝΑΤΟ. Έχει πλήρη αίσθηση του διεθνούς συσχετισμού και βεβαίως των διεθνών υποχρεώσεών της». Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί με «αγωνία και ψυχραιμία» τις εξελίξεις, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα και τα «ειδικά συμφέροντα της Ελλάδας» στην περιοχή, που λαμβάνονται υπόψη για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα, θα φανεί συνεπής στις «συμβατικές της υποχρεώσεις», έναντι των διεθνών οργανισμών, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι τόσο η βάση της Σούδας, όσο και το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ο εθνικός εναέριος και θαλάσσιος χώρος και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τους συμμάχους τους, θα παραχωρηθεί για τη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση.
"902" μέσω "Σίβυλλα"