Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Ο Παντελής Καψής και η ... ανεξάρτητη ΝΕΡΙΤ

Του Γ. Γ.

Δεν ξέρουμε για πόσο ακόμα θα εξακολουθεί να εκπέμπει διαδικτυακά - μέσω του ertopen.com, και του thepressproject.gr -το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ.  Κι’ αυτό γιατί χτες η εφημερίδα που διεύθυνε ο σημερινός υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, (ο οποίος δεν είναι εκλεγμένος αλλά πλουσιοπάροχα αμειβόμενο κυβερνητικό στέλεχος), έγραφε –στην ουσία προανήγγειλε- ότι η κυβέρνηση που θέλει “ξεκαθαρίσει” την κατάσταση ετοιμάζεται να στείλει εισαγγελείς, για...
να σταματήσει τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ.

Αυτό που μπορεί να πούμε πάντως είναι ότι όλες αυτές τις μέρες που παρακολουθούμε τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ παίρνουμε, χωρίς υπερβολή, μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είναι τα καλύτερα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο γάλα απ’ τις ειδήσεις που μεταδίδουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Τι θα διαδεχθεί την ΕΡΤ; Μα η … ανεξάρτητη ΝΕΡΙΤ. Ναι γεύση για το τι θα μας σερβίρει πήραμε διαβάζοντας τα ονόματα που διόρισε η κυβέρνηση στο Εποπτικό Συμβούλιο του νέου τηλεοπτικού σταθμού. Ανάμεσα σ΄ αυτά ξεχωρίζουν του Ανδρέα Ζούλα, που έχει εμπειρία σε ανάλογα πόστα. Όπως έγραφε χτες η εφημερίδα «Το Χωνί» είχε υπογράψει –επί διοίκησης Χρ. Παναγόπουλου στην ΕΡΤ και κυβέρνησης ΝΔ- σύμβαση με που του απέφερε μέσα σ ένα μόλις χρόνο 68.985,24 ευρώ πλέον των εργοδοτικών εισφορών. Ποια ήταν η δουλειά αυτού του τύπου; Μας το λέει το δημοσίευμα που αναφέραμε.

«Το αντικείμενό του ήταν η συντήρηση, αποκατάσταση, ψηφιοποίηση, ταξινόμηση, αρχειοθέτηση και μηχανογράφηση του οπτικοακουστικού αρχείου. Άρα, θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί σε καθημερινή βάση και να μην προλαβαίνει. Σωστά; Όχι ακριβώς. Διότι ο ακριβής τίτλος του Ανδρέα Ζούλα τότε ήταν "σύμβουλος περιεχομένου αρχείου". Και ένας σύμβουλος δεν χρειάζεται να πηγαίνει στη δουλειά του κάθε μέρα. Αρκεί να συμβουλεύει… Άλλωστε προβλέπεται και από τη σύμβασή του "δεν έχει ωράριο απασχόλησης, δεν ελέγχεται και δεν περιορίζεται στις πρωτοβουλίες του, ούτε υπόκειται σε υποδείξεις και εντολές"».
Εκτός απ’ τον Α. Ζούλα περίοπτη θέση στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ καταλαμβάνει και ο ανεκδιήγητος Χρήστος Χωμενίδης.
Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια.