Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Φωτομοντάζ η μολότοφ....

Τη βοήθεια του κόσμου ζητούν οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου που παραμένουν στο κονάκι της μονής, περιτριγυρισμένοι απο δυνάμεις της αστυνομίας.

Μιλώντας στο Thesstoday, εκπρόσωπος των μοναχών είπε πως "τα τρόφιμα εξαντλούνται και φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος της εβδομάδας". Όπως υποστηρίζουν, τους έχει αποκοπεί κάθε πηγή τροφοδοσίας, καθώς λένε ότι "τα μαγαζιά τροφίμων, εν μέσω απειλών, τα απαγορεύουν να πλησιάσουν".

Πέραν, όμως, από την έλλειψη τροφίμων, οι μοναχοί επισημαίνουν ότι δεν μπορούν...
ούτε τα σκουπίδια να βγάλουν έξω από το κονάκι και ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου. "Θέλουμε βοήθεια...κοινοποιήστε", δηλώνουν χαρακτηριστικά.

«Φωτομοντάζ η μολότοφ»
Την ίδια ώρα, οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας βάλλουν κατά του διοικητή του Αγίου Όρους.

"Μας εξάπάτησε ο πολιτικός διοικητής κ. Κασμίρογλου", τονίζουν, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος τους διαβεβαίωνε μέχρι πριν από λίγο ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία εισβολή.

Εξάλλου, οι μοναχοί διαψεύδουν κατηγορηματικά τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε χθες και στην οποία εμφανιζόταν ένας μοναχός συνάδελφός τους να πετάει μία μολότοφ, κάνοντας λόγο για προϊόν φωτομοντάζ.

"Πετάξαμε ένα στουπί, για να σταματήσει το μηχάνημα. Τίποτα άλλο", δηλώνουν στο Thesstoday, επισημαίνοντας πως αν εξετάσει κάποιος προσεκτικά τη φωτογραφία, θα δει πολλά σημεία που το αποδεικνύουν, όπως π.χ. το υγρό που φαίνεται στο μισογεμάτο μπουκάλι, το οποίο έχει περίεργη κλίση.

Μέχρι στιγμής, πάντως, η αστυνομία δεν κάνει λόγο για ρίψη μολότοφ. "Θα γίνει συλλογή του υλικού και θα εξετάσουμε τα αντικείμενα, για να αποφανθούμε", είναι η επίσημη θέση της αστυνομίας, η οποία δηλώνει για το χθεσινό περιστατικό με το δικαστικό επιμελητή πως " δεν παρείχε και δεν παρέχει καμία συνδρομή, απλά επιβλέπει για λόγους ασφάλειας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να εκτελέσει την απόφαση για την έξωση των μοναχών, είχε ζητήσει αστυνομική συνδρομή, ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση.