Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Financial Times: Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές από τον Δ. Μελισσανίδη

Email του προέδρου του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με το οποίο απειλήθηκε από τον Δ. Μελισσανίδη, λόγω της συμφωνίας με την Intralot, επικαλούνται οι Financial Times. Τι φέρεται να του είπε ο επιχειρηματίας 
Στην προσπάθεια της Ελλάδας να αποφευχθεί το "ναυάγιο" στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ αναφέρονται οι Financial Times,  το οποίο σημειώνει ότι σε περίπτωση αποτυχίας, θα υπάρξει νέα ένταση με τους πιστωτές της χώρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Emma Delta, στην οποία συμμετέχει...
ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Jiri Smejc, ήταν η μόνη που έκανε προσφορά για το 33% του οργανισμού.

Η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει, λόγω της εμπλοκής της Intralot, συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

Σύμφωνα με ντοκουμέντα που έφεραν στη δημοσιότητα οι Financial Times, η Emma Delta απαιτεί μεταξύ άλλων να ακυρωθεί η συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot (αξίας 110 εκατ. ευρώ) για παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού, η οποία υπεγράφη λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης.

Επίσης απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία που προβλέπει τη διεξαγωγή του Λόττο για 12 χρόνια, συμφωνία στην οποία επίσης εμπλέκεται η Intralot.

Σύμφωνα με email, που επικαλούνται οι Financial Times, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Κώστας Λουρόπουλος, έχει κάνει αναφορά σε απειλητικά τηλεφωνήματα, που φέρεται να δέχθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

"Με προσέβαλε σε πολλές περιπτώσεις. Αν τολμήσεις να υπογράψεις (τα συμβόλαια για Intralot και λοτταρία), θα σου κόψω το κεφάλι", φέρεται να του είπε ο Δ. Μελισσανίδης στις 20 Μαΐου, σύμφωνα με τα όσα γράφει στο email του ο κ. Λουρόπουλος.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times εκπρόσωπος του Δ. Μελισσανίδη αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα, ενώ δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί ούτε ο κ. Λουρόπουλος για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα φέρεται να έγραψε στο email.

Μέχρι στιγμής το ΤΑΙΠΕΔ, που χειρίζεται τις αποκρατικοποιήσεις δεν έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα της Emma Delta, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση να έχει βαλτώσει.

(Πηγή: Financial Times)

Από news247