Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Το ολοκληρωτικό του τσαλάκωμα ένας επαρμένος σατράπης είναι δύσκολο να αποδεχτεί…

Η μεγάλη αλυσίδα των κοινοβουλευτικών πρωθυπουργικών πραξικοπημάτων, με τα «βρακιά» κάτω των δύο αξιοθρήνητων συνεταίρων (Βενιζέλος-Κουβέλης), αλλά την απλόχερη κοινοβουλευτική «νομιμότητα» που παρείχε η «αντιπολίτευση» (ιδιαίτερα η «αριστερή), όλα αυτά έθρεψαν ακόμα περισσότερο και γιγάντωσαν τη δικτατορική, πραξικοπηματική αυθάδεια του πρωθυπουργού σατράπη.

Αυτή η δικτατορική έπαρση θεμελιώθηκε και με τις «επιτάξεις» εναντίον των απεργιών (ναυτεργάτες, Μετρό και εκπαιδευτικοί), αλλά και με τους στρατιωτικούς νόμους σε ολόκληρες περιοχές (Σκουριές…).

Δεν χρειάζεται ένας αλαζονικός σατράπης, τίποτε άλλο, για να τυφλωθεί τελείως από τις...
επαρμένες «νίκες» του και να πιστέψει ότι η Ελλάδα είναι ένας στρατώνας υπό τις διαταγές του.

Ούτε φυσικά ένας τέτοιος πρωθυπουργός μεθυσμένος από τον πραξικοπηματικό του οίστρο θα μπορούσε ποτέ να «αξιολογήσει», με πολιτική νηφαλιότητα, τις πραξικοπηματικές «νίκες» του, αυτές των επιτάξεων και στρατιωτικών νόμων.

Να αντιληφτεί δηλαδή ότι αυτές οι «νίκες» διογκώνουν και συμπιέζουν ασφυκτικά τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή και προετοιμάζουν το έδαφος του θανατηφόρου πραξικοπηματικού «λάθους»: Το «αυτό - γκολ», όπως εύστοχα και με οξύτατη σατιρική διαύγεια περιγράφεται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=42

Η δικτατορική κατάργηση της ΕΡΤ ήταν το «θανατηφόρο λάθος» της φρενοβλαβούς πραξικοπηματικής έπαρσης του πρωθυπουργού «στρατάρχη»!

Προκάλεσε ωμά τα βαθιά ριζωμένα αντιδικτατορικά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας και ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες.

Αυτό το γεγονός έδωσε και άλλη διάσταση στις επιστρατεύσεις των απεργιών κ.λπ: Το πραξικόπημα στην ΕΡΤ φώτισε, συσσωρευτικά, και τις επιστρατεύσεις, δίνοντας και σ’ αυτές (στα μάτια του ελληνικού λαού) το μακάβριο στίγμα (το αληθινό) του ωμού δικτατορικού Εφιάλτη…

Το σπουδαιότερο, όμως, επίτευγμα αυτής της πραξικοπηματικής έπαρσης του Σαμαρά είναι ότι έβαλε ο ίδιος τις βόμβες για να ανατιναχτεί η κυβέρνησή του στον αέρα.

ΔΙΟΤΙ παρέχει το άλλοθι και το τεκμήριο στο Βενιζέλο και τον Κουβέλη να το παίξουν «αγωνιστές» της δημοκρατικής ομαλότητας. Τέτοιο αναπάντεχο δώρο δεν θα μπορούσαν ούτε στα όνειρά τους να το φανταστούν (τόσα δώρα κάνανε στο Σαμαρά, να μην πάρουν και ένα .

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για τα δωσίλογα εξαρτήματα-ανδρείκελα της κατοχικής κυβέρνησης να «παίξουν» παιχνίδι και να διασώσουν ό,τι είναι δυνατόν, έστω τα εκλογικά τομάρια τους.

Η κυβέρνηση αυτή πλέον δεν μπορεί έτσι να περπατήσει, ούτε να κάνει και ένα βήμα.

Δύο δρόμοι υπάρχουν για αυτήν την κυβέρνηση Σαμαρά:

α). ΑΝΟΙΚΤΗ δικτατορική εκτροπή από το Σαμαρά. Οι «νταβάδες» (οι διεθνείς κυρίως, αλλά και οι εγχώριοι) σ’ αυτή τη φάση είναι κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Έχουν εναλλακτικές, «δημοκρατικές» λύσεις για την αποικία-ΕΛΛΑΣ.

β). Ο δεύτερος δρόμος είναι θεαματική υπαναχώρηση του Σαμαρά, δηλαδή το ολοκληρωτικό του «τσαλάκωμα» και η αντικατάστασή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Το ολοκληρωτικό του τσαλάκωμα ένας επαρμένος σατράπης είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτεί…

Αυτό που μένει, πλέον, είναι ένα «στήσιμο» θεατρικών παραστάσεων που θα ξεπλύνουν (σχετικά) τα αγαπημένα τέκνα των «νταβάδων» και τα «στελέχη» του 4ου Ράιχ (Βενιζέλο, Κουβέλη και ΣΙΑ) και η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να συγκροτηθεί άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, χωρίς Σαμαρά ή με τη στήριξή του).

Το πιθανότερο είναι ότι αυτά τα σενάρια δεν θα πετύχουν. Απλώς θα αποτελέσουν το σκηνικό ξεπλύματος του Βενιζέλου και του Κουβέλη ΚΑΙ θα καταλήξουν σε πρόωρες εκλογές…

ΤΙΠΟΤΕ, όμως, δεν μπορεί να προβλέψεις με ακρίβεια: Οι καταστάσεις είναι δραματικά περίπλοκες, η λαϊκή ΟΡΓΗ αρχίζει να αποκτάει το «χαρακτήρα» του ανεξέλεγκτου, οι ανάγκες των νέων αποικιοκρατών είναι αφόρητα πιεστικές και οι αντιθέσεις τους οξυμένες…

Είναι ακόμα δυνατόν να καούν τελεσίδικα και καθεστωτικοί «αστέρες» τύπου Βενιζέλου, με τον ολοκληρωτικό αυτό-εξευτελισμό: Να υποταχτούν και στο πραξικόπημα της ΕΡΤ για άλλη μια φορά στον Σαμαρά προκειμένου να τον σώσουν…

Από resaltomag, μοντάζ Γρέκι