Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στον αγώνα ενωμένοι, στις διαδηλώσεις χωριστά

Διανέμονται τα φύλλα πορείας
Επιστρατευμένοι από την Τετάρτη οι καθηγητές - Σήμερα αποφασίζουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ 
Τη στήριξή της στον αγώνα των καθηγητών εξέφρασε η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη, από κοινού με τη ΓΣΕΕ. Οι καθηγητές δε συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ καθώς η ΟΛΜΕ ζητούσε να γίνει απεργία την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, είναι σε εξέλιξη η διανομή των φύλλων πορείας προς τους εκπαιδευτικούς. Η επιστράτευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη ενώ το ΣτΕ απέρριψε το αίτημα για πάγωμα...
της κυβερνητικής απόφασης.

 Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ) , ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε ότι οι καθηγητές δεν συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ καθώς οι συνδικαλιστές ενημερώνουν τους συναδέλφους τους ενόψει των απογευματινών γενικών συνελεύσεων, οπότε οι καθηγητές θα κληθούν να αποφασίσουν επί της πρότασης της ΟΛΜΕ για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις."Η Τρίτη ως ημέρα δεν σηματοδοτούσε κάτι γι'αυτό δεν απεργούμε" είπε ο κ.Παπαχρήστος ενώ αναφέρθηκε και στην μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια τη Δευτέρα το βράδυ στην Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το ατίημα να δοθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου να παγώσει η απόφαση της προληπτικής επιστράτευσης. Η κύρια προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια στις 7 Ιουνίου.

Την απομάκρυνση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας θα ζητήσει η ΑΔΕΔΥ όπως δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ηλιόπουλος. "Η ΑΔΕΔΥ είναι απόλυτα συντεταγμένη στα αιτήματα των καθηγητών και την καταγγελία της πολιτικής να ανασταλεί η απόφαση της επιστράτευσης και μετά το πέρας των πανελλαδικών να γίνει διάλογος" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας, θα πραγματοποιήσει στις 10 το πρωί συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Από enet