Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Όταν κλείνει μία ΕΡΤ, ανοίγει ένας ΣΚΑΪ

Το γράφανε από μέρες οι εφημερίδες. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει λέει να κλείσει ξαφνικά μια ΔΕΚΟ, ξαφνικό θάνατο το λένε αυτό στο ποδόσφαιρο, για να βρει τους 2.000 που απαιτεί η τρόικα να απολυθούν εντός του Ιουνίου. Όπως παλιά, που όταν ένας ηγεμόνας πάντρευε την κόρη του με τον γιο του άλλου ηγεμόνα, σφάζανε δυο- τρεις χιλιάδες δούλους, έτσι για να στεριώσει ο γάμος. Οι Κινέζοι, δηλαδή, που σκοτώνανε φοιτητές στην Τιενανμέν βλάκες ήτανε; Δέκα τοις εκατό ανάπτυξη έχουνε.

Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει ότι η ΔΕΚΟ που πάει για σφάξιμο είναι η ΕΡΤ. Ήταν φανερό από καιρό, πολύ πριν το αποκαλύψει η Real News. Από καιρό την κουρεύανε, την ξυρίζανε, τη σενιάρανε, να χαρεί λιγουλάκι κι αυτός ο έρμος ο χασάπης. Αφήνανε απλήρωτους τους εργαζόμενους, εξωθώντας τους σε αλλεπάλληλες απεργίες, δώσανε...
το 25% των εσόδων της στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, δώσανε τις ειδήσεις στον Λιάτσο, κόψανε τις εκπομπές που είχαν κύρος και τηλεθέαση, έδιωξαν δημοσιογράφους των 800 ευρώ, για να προσλάβουν ημέτερους συμβούλους των 3.500, μοίρασαν τα διοικητικά και διευθυντικά ιμάτιά της στους κομματάρχες της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

Θα την κλείσουν και θα την ξανανοίξουν με 2.000 εργαζόμενους λιγότερους. Ένα γλίσχρο, κακομοίρικο, ανυπόληπτο και ουδόλως ελκυστικό μαγαζάκι, που θα λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως ως προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης. Με ειδήσεις σαν τα παλαιά επίκαιρα των κινηματογράφων, μόνο που αντί να δείχνουν τον Βασιλέα Παύλο να κόβει κορδέλες, θα δείχνουν τον Σαμαρά να χαριεντίζεται με τους βαστάζους του, τον Βαγγέλη και τον Φώτη.

Θα την κάνουνε την ΕΡΤ κυβερνητικό μαγαζάκι, για να αβαντάρουνε τις μαγαζάρες, το ΜΕΓΚΑ, τον ΑΝΤ1, τον ΑΛΦΑ, τον ΣΚΑΪ. Και οι μαγαζάρες, άλλωστε, κυβερνητικές είναι, όλη μέρα τον Κεδίκογλου παίζουνε, μόνο στα τούρκικα σίριαλ δεν τον έχουμε δει ακόμη τον Σίμο, αν και νομίζω ότι ο Καρανταγί τού φέρνει λιγουλάκι. Πού να δεις τώρα που θα τους δώσουνε τσάμπα τηλεθεατές, τσάμπα διαφημίσεις, τσάμπα κύρος. Θα τους πηγαίνει ο Μουρούτης το πειραγμένο βίντεο και αυτοί θα τους απονέμουν το όσκαρ καλύτερου μοντάζ. «Ευχαριστώ τους γονείς μου που μου χάρισαν το ζην, τον Σαμαρά που μου χάρισε το ευ ζην και τον Φαήλο, που, όταν κάθεται δίπλα μου, φαίνομαι έξυπνος και όμορφος».

Κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση, διαλύουν το ΕΚΕΒΙ, το Κέντρο Κινηματογράφου και το Εθνικό Θέατρο. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά αυτοί οι τύποι δεν θέλουν απλώς να κυβερνήσουν, θέλουν να στήσουν καθεστώς. Τώρα τι καθεστώς θα είναι αυτό, θα σας γελάσω, πάντως για καλό και για κακό να έχετε πάντα μαζί σας μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα. Μπορεί να βρεθείτε σε μέρη όπου θα υπάρχει έλλειψη.