Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αστυνομικός επιδίδει φύλλα πορείας στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου

Αναταραχή στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Δ. ΧΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 Η στιγμή της έντασης
Εικοσάλεπτη διακοπή προκλήθηκε στην ομαλή μέχρι εκείνη τη στιγμή Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου όταν αστυνομικός του Α.Τ. Χίου επιχείρησε να επιδώσει τα φύλλα πορείας στους επιστρατευμένους καθηγητές με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο.

Ομάδα καθηγητών βγήκε εκτός της αίθουσας του 2ου Γενικού Λυκείου της πόλης που πραγματοποιούταν η συνέλευση και καταφέρθηκαν εναντίον του αστυνομικού...
με συνθήματα και φωνές.

«Είναι απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά. Ποιος αστυνομικός διευθυντής διατάζει αξιωματικό του να επιδώσει φύλλα πορείας μέσα σε συνέλευση συνδικαλιστών;», είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου Στ. Μανόλης.

Την ενέργεια της Αστυνομίας καταδίκασαν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Χίου Γ. Αμπαζής καθώς και ο πρόεδρος του Ε.Κ. Χίου Τ. Κώσταλος

Με 213 ψήφους υπέρ, 40 κατά και 43 λευκά και 11 (πρόταση του ΠΑΜΕ) η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Χίου ενέκρινε την απεργιακή πρόταση της ΟΛΜΕ για πραγματοποίηση απεργίας εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

Στη συνέλευση που προηγήθηκε το πρωί της Τρίτης η πλειονότητα των καθηγητών τάχθηκε υπέρ της απεργίας με τη μορφή που έχει προταθεί από την ΟΛΜΕ με το σκεπτικό ότι η επιλογή για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών – γονέων είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που επιχειρεί να «περάσει» νέα μέτρα που θα επιφέρουν αύξηση ωραρίου των καθηγητών και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας τους.

Είπαν:
Στ. Σταυρινούδης- Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χίου

«Είναι ορατός ο κίνδυνος ότι από τον Σεπτέμβρη το σχολείο θα είναι τελείως διαφορετικό. Ένα σχολείο με υπεράριθμα τμήματα, με εξαθλιωμένους καθηγητές και με συναδέλφους που θα παίρνουν ένα φύλλο πορείας για άγνωστη κατεύθυνση με βασικό μισθό 660 ευρώ. Αυτοί είναι οι λόγοι της απεργίας μας».

Γ. Αμπαζής- Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ

«Πρέπει να καταστεί σαφές ανεξαρτήτως από τους προβληματισμούς και τις τεχνητές εντάσεις ότι η απεργία των καθηγητών δεν είναι απεργία για τη συντεχνία. Δεν είναι απεργία για τα δικά μας συμφέροντα. Είναι απεργία για την προάσπιση του δημοσίου χαρακτήρα του σχολείου, που έχει κατακτηθεί στον βαθμό που είναι σήμερα με αγώνα και αίμα»

Τ. Κώσταλος- Πρόεδρος Ε.Κ. Χίου

«Καλούμε τους μαθητές μας που αυτή την περίοδο δίνουν μία σημαντική μάχη για τη ζωή τους, να αναλογιστούν και να κρίνουν και αυτά που λέμε εμείς και αυτά που ακούνε όλες αυτές τις ημέρες από την τηλεόραση. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επέλεξε και τον χρόνο αλλά κυρίως τον τρόπο της σύγκρουσης».

Από politischios