Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Προκήρυξη με απειλές κατά του Ν. Αναστασιάδη

Στο στόχαστρο και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας
Φωτ. Μανώλης Καλατζής
Π ληρωμένους εκτελεστές ισχυρίζονται ότι έχουν προσλάβει άγνωστοι που αυτοαποκαλούνται «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου», και απειλούν με δολοφονία τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Η προκήρυξη εστάλη στη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και την παρέλαβε...
ο ανταποκριτής της «Ελευθεροτυπίας» ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι την περασμένη Τετάρτη η σύζυγος του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, πήγε στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους και τα πήρε διαγράφοντας τα μάλιστα από το μαθητολόγιο. Η κυρία Δημητριάδου μαζί με τα παιδιά έφυγαν για χώρα του εξωτερικού.

Πρώτα τα εγγόνια και τα παιδιά σας και μετά εσείς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή της «Ελευθεροτυπίας» στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», στην προκήρυξη δεν αφήνονται πολλά περιθώρια για παρανοήσεις ως προς τις προθέσεις των αγνώστων: «Σας προειδοποιούμε και δεν μπλοφάρουμε. Θα αρχίσουμε από τα εγγόνια σας, θα πάμε στα παιδιά σας και θα αφήσουμε εσάς τελευταίους για να πονέσετε όσο και εμείς». «Μη μας αγνοήσετε, μη μας υποτιμήσετε. Μη δοκιμάσετε να μας δοκιμάσετε. Τότε θα αρχίσει το δικό μας γλέντι. Πουλημένα παλιοτόμαρα. Σταματήστε αμέσως το κούρεμα των καταθέσεων. Γνωρίζουμε τι ακόμα μας περιμένει από εσάς εθνοπροδότες. Δεν ανήκουμε σε κανένα κόμμα και σε καμιά οργάνωση. Ορκισμένοι να πεθάνετε».

Θεός "μόνο το χρήμα"

Στη προκήρυξη αποκαλύπτεται ότι οι απειλές θα υλοποιηθούν από πληρωμένους δολοφόνους που είναι αποφασισμένοι για όλα: «Μαζί μας είναι και επαγγελματίες στο είδος τους, πληρωμένοι ακριβά που δεν καταλαβαίνουν τίποτε αλλά ούτε και έχουν Θεό, παρά μόνο το χρήμα». Οι άγνωστοι υποστηρίζουν ότι η «ομάδα» τους «θα δρα από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη τη Κύπρο και θα τιμωρεί όσους μας κατάντησαν έτσι. Δεν έχουμε όρια και αυτό λάβετε το πολύ σοβαρά». Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», οι άγνωστοι επιστολογράφοι υποστηρίζουν ότι έχουν τον τρόπο και την δύναμη να ξέρουν κάθε στιγμή που είναι κάθε μέλος της οικογένειας του Νίκου Αναστασιάδη και του Πανίκου Δημητριάδη».

Μας καταστρέψατε

Η προκήρυξη δείχνει οργή για την απώλεια καταθέσεων από το κούρεμα και την απώλεια καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες: «Μας καταστρέψατε βάσει σχεδίου πολύ καλά προετοιμασμένου και συνεχίζετε να μας καταστρέφετε αδιαφορώντας για το τι θα γίνει σε εμάς τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Σας προειδοποιούμε ότι μας κάμνετε θα τον πάθετε σε πάρα πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί δεν θα έχουμε να χάσουμε τίποτε από τούδε και στο εξής. Αν δεν σταματήσετε τώρα αμέσως κάθε κούρεμα στις καταθέσεις του κόσμου θα πληρώσετε πάρα πολύ μεγάλο τίμημα».

Του Μανώλη Καλατζή από enet