Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Όσο ένας μνημονιακός και εγκάθετος των τραπεζών...

Γράφει ο Δευκαλίων
Εχθές πήγαμε να το ελαφρύνουμε με αφορμή τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο βουλευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Π. Χαϊκάλης, προκειμένου να χαρακτηρίσει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Γεωργιάδη.
Όμως η ζωή και η πραγματικότητα δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε.
Τι εννοούμε;
Ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Τ. Κουράκης, ούτε λίγο ούτε πολύ πρότεινε να φορολογείται ή Χριστιανική Ορθόδοξη πίστη αφού πρώτα δηλωθεί στην εφορία.
Το σκεπτικό αυτής της πρότασης είναι το εξής. Ο διαχωρισμός Κράτος και Εκκλησίας απαιτεί...
απολύτως λογικά οι μισθοί των κληρικών να πληρώνονται από την Εκκλησία. Άρα εάν διαχωριστεί το Κράτος από την Εκκλησία τους μισθούς των κληρικών πρέπει να πληρώνει η Εκκλησία, άρα τα μέλη της Εκκλησίας, άρα όσοι δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.  Και φυσικά η δήλωση αυτή μια και πρόκειται μεταξύ άλλων για οικονομικό ζήτημα θα γίνεται στην εφορία.

Άραγε, πόσο μεγάλος πολιτικά τυχοδιώκτης πρέπει να είναι ένας βουλευτής για να κάνει αυτή την δήλωση τώρα που η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά ρίχνει το προσωπείο και δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο;

Θα φανταστεί δε κανείς ότι η στήλη θα παρουσιάσει ως πραγματικό πρόσωπο της μνημονιακής κυβέρνηση Σαμαρά την αναλγησία, την σκληρότητα και την σιδερένια πυγμή που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση εναντίον των αδύναμων των αποκλεισμένων και των θυμάτων του μνημονίου.

Λάθος τεράστιο. Η στήλη θα προχωρήσει ακόμα πιο πέρα. Θυμάστε και έχετε ακούσει πολλές φορές μέχρι σήμερα τον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, τους Υπουργούς της κυβέρνησης και τους βουλευτές των τριών μνημονιακών κομμάτων να υπεραμύνονται της πολιτικής του 3ου Μνημονίου με επιχείρημα μεταξύ άλλων το δάνειο που δόθηκε από την τρόικα για να ανάκεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες. Δηλαδή να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες για να καλυφθούν οι ζημιές από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων κ.λπ.

Πόσα δε χρήματα δόθηκαν από την τρόικα για να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες;
Συνολικά από τα 52 δις ευρώ του 3ου Μνημονίου, στις τράπεζες θα πάνε σπαστά ως εξής:
•    Πρώτη δόση: Από τα 34,3 δις ευρώ της πρώτης δόσης του 3ου Μνημονίου, έχουν ήδη δοθεί περίπου  23,8 δις ευρώ στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση τους.
•    Δεύτερη δόση: Από τα 9,2 δις ευρώ της δεύτερης δόσης του 3ου Μνημονίου που θα δοθεί τον Ιανουάριο, θα πάνε στις τράπεζες περίπου 7,2 δις ευρώ.

Συνολικά από τα 52,5 δις ευρώ του 3ου Μνημονίου, τα περίπου 31 δις ευρώ θα πάνε στις τράπεζες για την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση. Από αυτά τα 31 δις ευρώ ήδη έχουν πάει στις τράπεζες τα 23,8 δις ευρώ.

Σύμφωνα δε πάντα με το 3ο Μνημόνιο η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να έχει τελειώσει έως τέλος Απριλίου.

Συνοψίζουμε. Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί τεράστιες θυσίες προκειμένου να πάρει η χώρα το δάνειο των 52,5 δις ευρώ. Από αυτά τα 52,5 δις ευρώ, θα κατευθυνθούν στις τράπεζες περίπου τα 31 δις ευρώ προκειμένου να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση και να εξυγιανθεί -σύμφωνα πάντα με τους μνημονιακούς- το τραπεζικό σύστημα. Η δε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να έχει τελειώσει έως τα τέλη Απριλίου. Δηλαδή σε απλά Ελληνικά πήραν από τις συντάξεις των γιαγιάδων και το τελευταίο 50ευρώ για να το δώσουν στους τραπεζίτες ώστε να ανακεφαλαιοποιηθούν έως τέλη Απριλίου.

Γράψτε το και σημειώστε το!
Δεν πρόκειται να γίνει καμία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα τέλη Απριλίου
. Από φθινόπωρο και βλέπουμε. Εν των μεταξύ οι τραπεζίτες έχουν πάρει τα 23,8 δις ευρώ από την πρώτη μνημονιακή δόση. Μνημονιακή δόση και δάνειο που για να δοθούν μάτωσε ο Ελληνικός Λαός.

Εμείς προς το παρόν σταματάμε εδώ. Επαναλαμβάνοντας ότι ο λαός ματώνει για να γίνει μεταξύ άλλων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα τέλη Απριλίου. Όμως αυτή η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα γίνει έως τα τέλη Απριλίου όπως ήταν προγραμματισμένο. Από φθινόπωρο και βλέπουμε.

Άρα στο ερώτημα που θέσαμε στην αρχή «πόσο μεγάλος πολιτικά τυχοδιώκτης πρέπει να είναι ένας βουλευτής» η απάντηση είναι:
όσο και ένας μνημονιακός και εγκάθετος των τραπεζών.

Από ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ